• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bütçe Kod Sorgulama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Merhaba;
Ekte göndermiş olduğum çalışmada (BÜTÇESORGULA) Sayfasında B1 Hücresine (BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ) Sayfasındaki H1 den Z194 e kadar olan hücrelerde herhangi bir veriyi yazdığımız zaman yine (BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ) Sayfasındaki B1 den B194 hücredeki veriyi (BÜTÇESORGULA) sayfasındaki B2 hücresine gelmesini istiyorum.
Konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Bu konuda DÜŞEYARA mı? Kullanılacak yoksa başka işlemi yapılacak

Dosyanızı inceledim. Açıkçası ne yapabileceğimi bilemedim.
Ben böyle bir tablo için H1:Z194 verilerini tek liste haline getirir, DÜŞEYARA ile işimi görürdüm herhalde.
Kusura bakmayın yardımcı olamadım.

Merhaba sayın baba,
B2 hücresi için
Kod:
=İNDİS('BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ'!$D$1:$D$182;KAÇINCI(B1;'BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ'!$H$1:$H$182;0);1)
formülü işinizi görür mü?
Selamlar...

Merhaba Sayn suatbayhan
formül için teşekkürler ederim. Yanlız Siz ben Anlatamadım Yarın detaylı olarak yazacağım.
saygılarımla

Herkese Merhaba

Şimdi sizler ne yapmak istediğim sırası ile anlatacağım.

İlk önce BÜTÇESORGULA sayfasındaki B1 hücresine Harcama kodu olan (örneği;740.01.01) yazdığım zaman BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ sayfasındaki H2 ile Z194 Hücreleri arasındaki Kodları yazdığımda yine BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ sayfasındaki B2:B194 hücrelerindeki kodu BÜTÇESORGULA sayfasındaki B2 Hücresine gelmesini istiyorum.

Ekli dosyalar

Farklı bir yaklaşım ile aşağıdaki dosyayı irdeleyin.

(BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ) sayfasına sıralama komut düğmesi koydum ve C sütununa göre sıralama yaptırdım.

(BÜTÇESORGULA) sayfasına bir satır ve bir sütun ekledim ayrıca kaydırma düğmesi de ekledim.

Burada B1 hücresi hesap adı (BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ) sayfasından C sütunundaki bilgileri kaydırıcı düğme ile C1 hücresindeki sayıya denk gelen satırları getirmekte ben dört satırlık veriyi getirdim diğerlerini de sizin yapacağınızı düşünüyorum.

Ekli dosyalar

Sayın Halit3
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık emeğinize sağlık
Lakin benim istediğim BÜTÇESORGULA Sayfasındaki B1 Hücresine 740.01.01 yazdığım zaman BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ Sayfasındaki B2 den başlayıp B194 e kadar olan hücredeki örneğin 970.03.02.01.01 kodu BÜTÇESORGULA Sayfasındaki B2 Hücresine gelmesidir. BÜTÇE HESAP KOD EŞLEMESİ Sayfasındaki H1 den başlayan ve Z194 Hücreleri arasındaki yukarıda vermiş olduğum Kod yazdığında BÜTÇE HESAP KOD EŞLEMESİ Sayfasındaki B sutununda bulunan veriyi çekmektir.

Sayın Halit3'ün verdiği cevabın üstüne cevap vermek haddime düşmez ancak affına sığınarak dünden beri nasıl yapabilirim diye düşünüp bulduğum sonucu paylaşmak istiyorum:

Kod:
Sub kod()
Sheets("BÜTÇESORGULA").[B2] = ""
For i = 2 To 194
    For j = 8 To 26
        If Sheets("BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ").Cells(i, j).Value = Sheets("BÜTÇESORGULA").[B1].Value Then
            Sheets("BÜTÇESORGULA").[B2] = Sheets("BÜTÇE HESAP KOD EŞLEŞMESİ").Cells(i, 2)
        End If
    Next
Next
End Sub
Kodları bir modüle kopyalayıp deneyin.

Sayın YUSUF44 ve Sayın Halit3 Emeklerinize sağlık teşekkürler ederim.

Sayın YUSUF44 Çok çok teşekkürler ederim. Ellerinize ve emeğinize sağlık yapmış olduğu kod çok güzel olmuş denemesi yaptım çalışmaktadır. İyiki sizler varsınız. Sağollun

Sayın Halit3'ün verdiği cevabın üstüne cevap vermek haddime düşmez ancak affına sığınarak dünden beri nasıl yapabilirim diye düşünüp bulduğum sonucu paylaşmak istiyorum:

.

Sayın YUSUF44 ben sadece farklı bir yaklaşımla soruna çözüm aradım soru fonksiyon bölümünde sorulduğu için ben kod ile çözüm üretmedim.

Ne kadar katılım varsa o kadar alternatif çözüm bulunur ben de şahsım olarak alternatif çözüm veya farklı uygulamaların iyi olacağını düşünüyorum.

Size iyi çalışmalar diliyorum.

Geri