• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bunun İçin Makro mu Gerekiyor?

F2 hücresine formülü aşağıdaki gibi yazın.
Kod:
=EĞER(DOLAYLI(ADRES(44*(SATIR()-2)+34;3;;;"Öğrenci Kayıt"))=0;"";DOLAYLI(ADRES(44*(SATIR()-2)+34;3;;;"Öğrenci Kayıt")))
Sonra da aşağı doğru çekerek çoğaltabilirsiniz.

Çok Teşekkürler. Sayenizde istediğim kolaylığı elde ediyorum. Ama biraz daha sorum olacak. Zahmet olmaz da cevaplarsanız çok memnun olurum.

Ödeme yapılması gereken 5 öğretmen var. Bunların her birinin ismi soldan sağa birer sütunda yazıyor. (Formda hangi öğretmenin ismini yazarsam, ödeme tutarı o hocanın sütununa yazılsın. Her yeni formda, bir alttaki satıra yazılsın. Ama kendi isminin altına değil, en son yazılan satırdaki isme karşılık gelen hücrenin alt satırına... Dosyayı ekliyorum. Bu daha açıklayıcı olacaktır.

Sarı renkle vurguladıklarımı elle yazdım fikir versin diye. Öğrenciler sayfasındaki 6. öğrenciden itibaren hangi hocanın ismi yazılacaksa diğer sayfadaki boştaki alt satıra yazılmasını istediğim örnekleri mor renkle vurguladım. Bir göz atabilir misiniz?

İNDİR

Teşekkürler. Formda bir düzeltme yaptım. Formun A41 hücresinde kaç TL yazıyorsa, öğretmenin ismine karşılık gelen hücrede de o ücret yazmalı. Hocaların hepsine 50 TL ödenmiyor çünkü. rica etsem formülü bu şekilde düzenleyebilir misiniz?

İNDİR

Formüldeki 50 yazan yere
Kod:
İNDİS('Öğrenci Kayıt'!$A:$A;KAÇINCI($B2;'Öğrenci Kayıt'!$A:$A;0)+11)

Veya
Kod:
DOLAYLI(ADRES(44*(SATIR()-2)+41;1;;;"Öğrenci Kayıt"))
Yazarak formülü düzenleyebilirsiniz.

Teşekkürler.

Excel konusunda danıştığım arkadaşlar ilk formdaki formülü nasıl yazdığınızı soruyorlar :) Elle mi yazdınız yoksa hazır bir formülü var mı?

İlk hücreye formülü yazdıktan sonra çekerek çoğaltıyoruz.
Düşey ve yatay doğrultuda bu işlemi iki kere tekrarlıyoruz.

Yaş hesaplaması için =YIL(BUGÜN())-YIL(DOĞUM TARİHİ) formülünü kullandım. Doğum tarihini yazmayınca hücrede 114 yazıyor. Bunu nasıl düzeltirim

Merhaba,

Ne yazması gerekiyor.
2014 - 1900 = 114 yapar
Excel dosrusunu vermiş.

--

hücrede doğum tarihi yazmıyorsa boş kalsın istiyorum. veya "-" falan olsun

Kişinin doğum tarihinin doğrumu yanlış mı olduğunu nasıl bileceğiz?

Ama boş se boş olsun isterseniz,
=eğer(doğum tarihi="";"";YIL(BUGÜN())-YIL(DOĞUM TARİHİ)

--

Doğum tarihini yazdığım öğrencilerin doğum günlerini 1 hafta öncesinden, doğum gününe kadar olan zaman boyunca gösteren bir liste oluşturmak istiyorum.

=EĞER(DOLAYLI(ADRES(44*(SATIR()-2)+40;2;;;"Öğrenci Kayıt"))=0;"";DOLAYLI(ADRES(44*(SATIR()-2)+40;2;;;"Öğrenci Kayıt")))

Yukarıdaki formülün içine uyarlamanızı rica ediyorum. "Doğum Günleri" isimli sayfada, "Adı Soyadı" ve "Doğum Günü Tarihi" isimli hücreler olması yeterli

40;2 hücresindeki sayıdan
41;2 hücresindeki sayıyı çıkartmak istiyorum.

Bunu formüle ekleyebilir misiniz rica etsem?

=EĞER(DOLAYLI(ADRES(44*(SATIR()-2)+41;2;;;"Öğrenci Kayıt"))=0;"";DOLAYLI(ADRES(44*(SATIR()-2)+41;2;;;"Öğrenci Kayıt")))

Merhaba, bu forum sayesinde arayıp da bulamadığım kurs işletmem için gerekli programı oluşturdum. Şimdi yine ihtiyacım olan bazı düzenlemeler var. Bunun için bilgi sahibi arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

C29 da alt alta 4 satır var. (Öğrencinin 1. ayda yapacağı ders tarihleri sıralanacak) Bu 4 satır yan yana sıralı şekilde gidiyor. D29 da yine 4 satır var. E29, F29...

Sorum şu: Ben C29 a bir tarih girdiğimde alttaki 3 satırlara ve yandaki sütunlara yukardan aşağıya sırayla 7'şer gün artarak sıralansın istiyorum.

Mesela C29 da 22 nisan 2018 yazdığımda alttaki 3 satıra "29 nisan, 6 mayıs, 13 mayıs" yazacak ve yandaki sütunlara da otomatik olarak devam edecek. D29 "20 mayıs, 27 mayıs, 4 haziran, 11 haziran..." şeklinde belirleyeceğim sütun aralığı kadar yazsın

2.si ise ben bu satır veya sütunların herhangi biryerinde tarih değişikliği yaptığımda onun ardından gelen bütün satırlar da yeni yazdığım tarihe göre yeniden sıralansın.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Geri