• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bulunulan Ay Icerisinde Isme yapilan Ziyaret Sayisini Yazdirmak

Excel Vers. ve Dili
2013 - TR & EN
Merhabalar ekte dosya paylastim ve baslikta da olabildigince acik yazmaya calistim fakat tek cumle ile sorum su: isimlerin ve tarihlerin el ile yapilan her ziyaret sonrasinda eklendigi tablodan faydalanarak bir baska tabloda o her ismin karsisina bulunulan guncel ay icerisindeki ziyaret sayisini yazdirabilir miyiz formul ile?
bir diger ikinci sorum ise bir baska hucrede arama yapmak amacli, ismi yazip, hemen yanindaki hucreye 1den 12ye kadar aylari temsil eden rakam yazdigimda o sayinin temsil ettigi ay icerisinde (orn. 2 yazarsam subat) yazilan ismin ziyaret edildigi tarihi yazdirabilir miyim? bu iki sorunun cevabinin benzer oldugunu dusunup tek konuda sormak istedim. tesekkur ederim simdiden ve bu sitenin bana yardimi ve destegi cok buyuk bu zamana kadar ve gercekten tesekkur ederim tekrardan.
LINK> http://s3.dosya.tc/server4/36ncht/hayaletinizisoru3.xlsx.html

Son düzenleme:
ZorBey , ilk veri dogrulama tablosu koydugunuz tabloda aslinda sadece yazilan isim tablosuna gore bulundugumuz aya ve yila ait ziyaret sayilarini gostermesini istiyordum. ikinci veri dogrulama tablosunun oldugu tabloda ise tek satirda yazdigim isme ve ay sayisina gore (1den 12ye kadar) yine sadece bulundugumuz yildaki o yazilan sayiya karsilik gelen ayda yapilan ziyaret sayisini gostermesini istiyordum..

muygun- paylasmis oldugun dosya cok guzel calisiyor. TEK SORUN ise su: her iki sorum icin de Bulundugumuz yili baz almasini istiyorum. elimdeki asil dosyada aslinda 2014 yilina ait ziyaretler de var onlari katmadan sadece bulundughumuz yila gore islem yapmasini istiyorum her iki sordugum soru icin. geriye kalan her sey tikir tikir calisiyor.. bunu nasil ekleyebiliriz. aslinda ZorBey'in paylastigi cozum ile uyandim ben de , yil konusundan bahsetmeyi unutmusum . onu da soylemis oldum kusura bakmayin. yili da kriter olarak ekleyebilirsek sorun cozulmus olacak

Son düzenleme:
Merhaba;
Her iki formülde de güncel tarihin yıl kriterini eklemek isterseniz;
E2 hücresine;
=TOPLA.ÇARPIM((AY($A$2:$A$2000)=AY(BUGÜN()))*(YIL($A$2:$A$2000)=YIL(BUGÜN()))*($B$2:$B$2000=D2))
Formülünü uygulayıp aşağı doğru çoğaltın.
I2 hücresine;
=TOPLA.ÇARPIM((AY($A$2:$A$2000)=H2)*(YIL($A$2:$A$2000)=YIL(BUGÜN()))*($B$2:$B$2000=G2))
Formülünü uygulayın.
İyi çalışmalar.

acaba aynen AY kismini nasil yaptiysaniz Yil icin de ayni sekilde yazarsak olur zannediyorum. TOPLA.CARPIM'la ilgili cok bilgim olmadigindan emin degilim TOPLA.CARPIM formuluyle ikiden fazla unsur yoklayabilir miyiz? yoksa TOPLA.CARPIM(TOPLA.CARPIM(birinci unsur*ikinci unsur)*(ucuncu unsur)) mu yapmaliyiz. emin olamadim.. tesekkur edeirm..

--> tamamdir muygun , harika. tam da simdi cevap attim yanitini gordum. topla.carpim icin ikiden fazla unsur ekleyebiliyoruz o zaman. super cok cok tesekkur ederim.

-->ZorBey size de cok tesekkur ederim. Henuz veri dogrulama ile yapmak istedigimde bana sonucu gostermedi paylastiginiz dosyada fakat sorum cozume ulasmis oldu..

tekrardan merhaba, ben bu formulu asil kendi dosyama uyguladigimda icinden cikamadigim bir baska sorunla karsilastim. simdi formulu normal uyguladigimda. en soldaki tabloda karisik ziyaret tarihleri ve isimlerin kendini ara ara tekrar ettigi tablom vardi. paylastigim orjinal dosyada buna yer vermedim sorun cikarmaz diye dusunup fakat kendi asil dosyamda uyguladigimda o tabloda bazi isimlerin karsilik geldigi hucrede tarih yerine "-" isareti var ki bu isaret tarihi bilinmiyor anlamina geliyor ve "-" isaretinin oldugu tum hucreleri de icine alarak formulu uyguladigimda "DEGER" hatasi aliyorum surekli. "-" isareti varsa es gecsin onlari sayima dahil etmesin. bunun onune nasil gecebilirim?

Son düzenleme:
Merhaba;
A sütununda tarihleriniz var ve bunlardan bazılarında tarih yerine "-" işareti varsa;
TOPLA.ÇARPIM yerine TOPLA işlevini dizi formülüne dönüştürerek kullanalım.
E2 hücresine;
=TOPLA(EĞER($A$2:$A$2000<>"-";EĞER(AY($A$2:$A$2000)=AY(BUGÜN());EĞER(YIL($A$2:$A$2000)=YIL(BUGÜN());EĞER($B$2:$B$2000=D2;1)))))
I2 hücresine;
=TOPLA(EĞER($A$2:$A$2000<>"-";EĞER(AY($A$2:$A$2000)=H2;EĞER(YIL($A$2:$A$2000)=YIL(BUGÜN());EĞER($B$2:$B$2000=G2;1)))))
Formüllerini uygulayın.
Sonra formül satırında iken CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak formülü aktive edin.
Bunun sonucunda formülünüz {} parantezleri arasına girecek ve

{=TOPLA(EĞER($A$2:$A$2000<>"-";EĞER(AY($A$2:$A$2000)=AY(BUGÜN());EĞER(YIL($A$2:$A$2000)=YIL(BUGÜN());EĞER($B$2:$B$2000=D2;1)))))}

Şeklini alacaktır.
Bu işlem manuel yapılmamalı , CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basılarak oluşturulmalıdır. (DİZİ FORMÜLÜ)
Sitede arama yaparsanız dizi formülü ile ilgili daha geniş açıklama ve örneklere ulaşırsınız.

İyi çalışmalar.

Alternatif;

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((METNEÇEVİR($A$2:$A$1000;"aayyyy")=METNEÇEVİR(BUGÜN();"aayyyy"))*($B$2:$B$1000=D2))

Yasa muygun, cok guzel oldu calisiyor. TOPLAM.CARPIM ile olmadi ama bu dizi formulu ile oldu. cok cok tesekkur ederim.

-Korhan Bey sizin de alternatif cevabiniz icin ayrica tesekkur ederim.. Bu konuyla alakali olmayacak ama bir kucuk sorum daha var ve arastirdim forumu bir benzerini buldum fakat bir turlu kendime uyarlayamadim. moderator arkadaslar eger ayri konu acmami isterlerse veya basligi degistirmem gerekiyorsa yaparim. sorum ise su: atiyorum A sutunundaki satirlarda, 2/6,12/23, 0/5, 88/0, .... gibi "/" isaretinin sagindaki ve solundaki rakamlarin basamak sayisi sabit olmamak kaydi ile degerler olsun. "/" isaretinin sadece sagindaki degerlerin toplamini ayri bir hucrede yazdirmayi nasil yapabiliriz? PARCAAL denedim, topla.carpim, YERINEKOY denedim ama cikamadim icinden .. bununla ilgili alabilecegim yanitla bu dosyayi kapatiyorum . bu sitenin hakki buyuk elimdeki belgeyi olusturmamda. sonsuz tesekkur ederim. dedigim gibi bunu kucuk bir soru oldugu ve onceden soruldugu fakat kendime uyarlayamadigim icin ayrica konu acmadan buradan sormak istedim..

Son düzenleme:
Dizi formülü deneyiniz.

Kod:
=TOPLA(EĞER(ESAYIYSA(1*PARÇAAL(A1:A100;BUL("/";A1:A100)+1;15));1*PARÇAAL(A1:A100;BUL("/";A1:A100)+1;15)))

Hicbir problem kalmadi. yardimlariniz icin tekrardan tesekkur ederim.

Geri