• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bulunan değeri işaretleme

Excel Vers. ve Dili
OFİS 2007 TR
Herkese Selamlar;

A sütunundaki bir değeri B sütununda Aramak ve bulduğu satırı işaretlemek istiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden tşk ederim.

Deneyiniz... Aranılan değeri B sütununda bulur, bulunan satır komple seçilir.

Kod:
Sub Düğme1_Tıklat()
On Error Resume Next
[A1].Select
a = InputBox("Aramak istediğiniz şey nedir ?", "   Selamlar...")
Columns(2).Find(a).Select
ActiveCell.EntireRow.Select
End Sub

Merhaba.
Örnek dosya olmadan afaki bir cevap olacak.
Örneğin veriler A2:B1000 arasında ise;
C2 hücresine;
Kod:
=EĞER(EĞERSAY(A[B]2[/B]:A[B]1000[/B];B2)>0;"X";"")
formülünü uygulayıp; C1000 hücresine kadar kopyalayın.
C sütununda x yazan satırlar istediğiniz koşula uyanlardır.

ömer bey vermiş olduğunu örneği düşeyara ile yapabiliyorum. ama istemiş olduğum tam olarak o değil. aramış olduğum değeri hangi satırda bulduysa o satırı işaretlemesini istiyorum :)

A1 satırındaki içeriği, B Sütununda aramak ve bulduğu yeri işaretlemek istiyorum. B500 satırında buldu mesela. O satırı bulmak istiyorum.

İşlem muhakkak çok basitti ama işte bilemeyince yapamıyosun :)

Son düzenleme:
Kod kullanmak istemiyor musunuz ?

Kod:
Sub Düğme1_Tıklat()
On Error Resume Next
Columns(2).Find(Range("A1").Value).Select
ActiveCell.EntireRow.Select
End Sub

Kod Kullanamiyorum

acikcasi kod kod kullanmasini bilmiyorum:roll:

İşaretlemekten kastınızın ne olduğunu (zemin rengini değiştirmek/yazı rengini değiştirmek/başka bir yere listelemek vs. vs.) söylerseniz çözüm önerisi mutlaka gelecektir.

Merhaba.
Örnek belgenizi burası veya burası gibi bir paylaşım sitesine yükleyip, oradan alacağınız erişim bağlantı adresini burada paylaşırsanız daha çabuk ve net cevap alabilirsiniz.

Tekrar merhaba.
Böyle bir konunun bu kadar uzaması enteresan doğrusu.
Bir örnek belge yükletmeyi bile başaramadık.

Belgeyi sildim.
.

Son düzenleme:
B sütununu komple seç koşullu biçimlendir de, yeni kural>yalnızca şunu içerem hücreleri biçimlendir> ordan eşiti seçeceksin> hedef hücrede boş bir hücre belirle orayı sec böylece o sectiğin hücreye aramak istediğin değeri girebileceksin> biçimlendirme ayarlarını yap nasıl belirlemek istersen. kolay gelsin

B sütununu komple seç koşullu biçimlendir de, yeni kural>yalnızca şunu içerem hücreleri biçimlendir> ordan eşiti seçeceksin> hedef hücrede boş bir hücre belirle orayı sec böylece o sectiğin hücreye aramak istediğin değeri girebileceksin> biçimlendirme ayarlarını yap nasıl belirlemek istersen. kolay gelsin

Tekli Eşleştirmede Uygulanabilir Tşkler. Ama Çoklu Aramalarda Olmuyor.

Emre beyin Son Gönderdiği Kısmende olsa çözüm oldu.

Tşk ederim Herkese

Benim bağlantı adresi verdiğim belgeyi denediniz mi acaba?

Ben ve Sayın Şaban Bey, üşenmeyip sizin için örnek belge hazırlıyoruz ve ekliyoruz (maksat sizin ihtiyacınızın görülmesi elbette) ancak nedendir bilinmez siz bir örnek belge hazırlayıp ekleme zahmetine katlanmıyorsunuz.
Hakikaten ilginç bir durum.

Son düzenleme:
Örnek Belge Eklemiştim...

Benim bağlantı adresi verdiğim belgeyi denediniz mi acaba?
Hala bir örnek belge eklememekte ısrarlısınız anlaşılan.

Ben ve Sayın Şaban Bey, üşenmeyip sizin için örnek belge hazırlıyoruz ve ekliyoruz (maksat sizin ihtiyacınızın görülmesi elbette) ancak nedendir bilinmez siz bir örnek belge hazırlayıp ekleme zahmetine katlanmıyorsunuz.
Hakikaten ilginç bir durum.

http://www.dosya.tc/server3/3dt3rb/image.jpg.html

Geri