• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bul Süz Aktar Nasıl Yaparım Yardım

Excel Vers. ve Dili
2010
arkadaşlar elimizde iki dosya var bu dosyalrdan birisi icmal ve örnek adında örnek adlı dosyamızda birleştirilmiş hücrelere aktırılan tarih var ve bu tarihler altında kayıtlı veriler var ancak bu veriler b sutununda ismi yazılı veri başlığına bağlı olarak yazılmış
şimdi icmal adılı kitabın sayfa 1 a1 sutununa örnek adlı kitaptaki satırlardan istediğimiz tarihe ait ve sıfırdan farkı veri girişlerini başlıklarıyla beraber almamız mümkünmüdür ekteki dosyaya bir bakarmısınz şimdiden herkese çok teşekkür ederim....

Ekli dosyalar

slm

yapılmasına yapılır... problem 2. tarih aktarımında ne olacağı...

her tarih için AYRI sayfalarmı düzenlenecek...
yoksa AYNI sayfaya dönüşümlü olarak seçilen tarihmi yazdırılacak...
????...

açıklığa kavuşsun bişeyler yapalım...

sanırım haklısınız hemen izah edeyim her tarih için ayrı bir sayfa daha mantıklı olur çünkü bu şekilde o tarihe ait süzülen verileride bir şekilde depo etmiş oluruz kanatindeyim ayrıca ilginiz için çok teşekür ederim ...

saygı değer hımmmm yada her ikisinide görmemiz mümkünmü hangisini istersek onu kullansak mesela umarım çok olmuyorum saygılarımla

Son düzenleme:
slm

macro tasarım zaman alır... eki incele..

Ekli dosyalar

güzel olmuş ellerinize sağlık birde boş satırları ekmesek olurmuydu acaba bunun için nasıl bir kod eklemeliyim acaba

peki hocam veri kaynağı başka bir dosyada kayıtlı olsaydı örneğin masaüstünde denemeler adında bir klasör içindeki vir1.xls kitabının 1. sayfasında kayıtlı olsaydı o zaman nasıl bir kod yazmamız gerekirdi

slm

söylediğin şeye göre dosyanın ismi ve yeri değişmiş olur... dosya her gittiği klasörde ve değişik isimde çalışabilir... çünkü tarihe göre hazırlama macrosu aynı dosya üzerine olmaktadır...
ancak sayfa adı değiştirilirse, yeni bir kot yazımı gerektirir.. aslında onada gerek duyulmayabilirdi.. fakat kotlara çok fazla yüklenmenin ve kontrol koymanın bir anlamı yok... sayfalar isimlendirilmiş zaten...

başka bir dosyaya, tarihe göre hazırlama yapılsın istenirse işte o zaman yeni bir macro yapmak gerek... kotlara sadece hazırlanacak dosya ismi verilmesi gerekir... o dosyanın açılması kapanması ve kaydedilmesi gerek vs....

Son düzenleme:
anladım hocam yani uzun iş..
peki şöyle birşey yapılabilirmi mesela örnek,xls adındaki başka bir kitapbın sayfa1 adlı sheet inden veriler bizim kullandığımız aktarma.xls adlı dosyanın Kasım-2011 sheet ine kopyalamak mümkünmü
böylece verileri güncellerken başka bir kaynağa yönlenmiş olurmuyuz acaba ....

slm

mümkün ... örnek.xls dosyası düzgün ve düzenli olması gerek...
amaç nedir... ayları aynı dosyayamı almak...

hocam allah kımet ederse bir pojem var bitince paylaşacağım kodlar ve ve sayfalar aynı kitapta fazlalaştıkça projenin çamlışması ağırlaşıyor yaptığım en kücük bir değer değişiminin kayıdı bile 1 dakikayı buluyor mümkün mertebe ayırmayı düşünüyorum o yüzden

hala beceremedim

saygı değer hocalarım yukarıda da bahsettiğim olayla ilgili örnek bir kod varmı.
yani masa üstünde derlemeler adlı klasör içindeki örnek.xls adlı kitabın sayfa1 sheet indeki A4 satırı ile AA158 inci satırlar arasında kalan herşeyi yine masaüstündeki denemeler adlı kalasör içindeki aktar.xls kitabının sayfa1 sheet i A4 satırı ile AA158. satırı arasına kopyalamak MÜMKÜNMÜDÜR

ekteki klasör masa üstünde

Ekli dosyalar

hımmm hocam çözüm var demişti ama nasıl acaba iki sayfa arasına bağlantı kopyalamasımı yapsam ki o zamanda boş hücrelerin aldığı değer 0 oluyor offff ne yapacağım tıkandım valla

Geri