• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bul kes taşı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan PEPE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2010 ingilizce
arkadaşlar şöyle bir şey yapmam lazım;

bir excel sayfasında a sütunuda bulunan bilgilerin içinden örneğin 24778 sayısının olduğu (bu bir cümle içindede olabilir) hücreyi bul varsa o hücreyi kes ve o an aktif olan hücrenin içine taşı şeklinde, işimi hızlandırabilecek bir formül varsa yardımcı olurmusunuz?

Kes yapıştır fonksiyonla olmaz .VBA kodlama ile olur.:cool:

farketmez amaç işimi görmesi...

girdiğim veriyi sayfada A sütununda ara karşılaştır aynısını bul bulduğunu kes aktif hücreye taşı

ama ben yapamıyorum

kesip yapıştıralacak veriyi b1 hücresine yazıp herhangi bir hücreye çift tıklayın.
Dosyanız aşağıdaki linktedir.:cool:

DOSYAYI İNDİR

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
Dim k As Range
Set k = Range("A:A").Find(Range("B1").Value, , xlValues, xlPart)
Cancel = True
If Not k Is Nothing Then
    Range("A" & k.Row).Cut
    ActiveSheet.Paste
End If
End Sub

bu bir nebze olmuş ama A sütununda aranacak değer veya veri bir cümle içindeyse nasıl yapacağız

örn A sütun da Ali127 yazıyor B1 e sadece 127 yazdığımda ali127 olarak b1 e gelsin

bu bir nebze olmuş ama A sütununda aranacak değer veya veri bir cümle içindeyse nasıl yapacağız

örn A sütun da Ali127 yazıyor B1 e sadece 127 yazdığımda ali127 olarak b1 e gelsin

4 nolu mesajdaki linki güncellledim.Oradan dosyayı indirebilirsiniz.:cool:

Sn.Orion

Yardımınız için teşekkür ederim.

Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

size bu konuyla ilgili birşey daha sormak istiyorum

Sadece D1 de düzgün çalışıyor d sütunun tamamında yada 100 satıra kadar ayrı satırlarda aynı işlemi yapmak isterim eklemeniz mümkünmü

size bu konuyla ilgili birşey daha sormak istiyorum

Sadece D1 de düzgün çalışıyor d sütunun tamamında yada 100 satıra kadar ayrı satırlarda aynı işlemi yapmak isterim eklemeniz mümkünmü

b1 demi demek istediniz.örnek bir dosya linki vererek üzerinde açıklama yapınız.

sn orion

bu makro sadece B1 hücresi için aktif ben işlemlerimi B1 den örneğin B300 e kadar herhangi bir hücrede ayrı ayrı kullanmak istiyorum. mesela sizin örneğinizde a sütunundaki 7 sayısını B1 hücresinde isem B1 e 20 sayısını B2 hücresinde isem B2 ye getirmek, inşallah açıklayıcı olmuştur.

Not link ile dosya demişsiniz ama nasıl yapılır biliyorum.

sn orion

bu makro sadece B1 hücresi için aktif ben işlemlerimi B1 den örneğin B300 e kadar herhangi bir hücrede ayrı ayrı kullanmak istiyorum. mesela sizin örneğinizde a sütunundaki 7 sayısını B1 hücresinde isem B1 e 20 sayısını B2 hücresinde isem B2 ye getirmek, inşallah açıklayıcı olmuştur.

Not link ile dosya demişsiniz ama nasıl yapılır biliyorum.

7 ve 20 sayıları hangi hücrelerde?

7 ve 20 sayıları A sütununda herhangi bir hücrede olabilir. B1 e biz 20 sayısını A sütununda ara varsa B1 hücresine taşı yapıyorduk. ben ayrıca istiyorumki B2,B3 hücrelerindede aynı işlemi farklı
arama değerleriyle yapmak istiyorum Yani bu makro sadece B1 de işlem yapmasın B sütunun tamamında ayrı ayrı çalışsın..

Dosyanız linktedir.:cool:

DOSYAYI İNDİR

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, [B:B]) Is Nothing Then Exit Sub
Dim k As Range
Set k = Range("A:A").Find(Target.Value, , xlValues, xlPart)
Cancel = True
If Not k Is Nothing Then
    Range("A" & k.Row).Cut
    ActiveSheet.Paste
End If
End Sub

teşekkür ederim bana büyük kolaylık sağlayacak

Geri