• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

bul formulü

Excel Vers. ve Dili
Office 365 türkçe
arkadaşlar ekteki dosyadada göreceğiniz gibi sayfa 1'de bir tablo var bu tabloda göndericiler ve alıcılar arasındakki veriler yazmaktadır. benim sizlerden istediğim aynı tabloda yer lalan soru 1 soru2 soru 3ün nasul olacağına dair olmasıdır.

belirli kuralları yada istenilenleri düşeyara ve yatayara ile yaptım ancak formul belirli noktalarda olmadı yada doğrusunu bulmak bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?

Ekli dosyalar

standart kalmak zorunda sabit yani çünkü o verileri başka bir sayfadan otomatik aldığından dolayı

tablolarınıza 1 satır ekleyerek çözüm elde edebilirim.

Tabloların otomatik aktarıldığını söylediniz. Şu şekilde bi satır eklemesi yapmamız mümkün mü?

Örneğin Göndericiler Q1 ve Q2 olarak iki partide sevkiyat yapıyor sanırım. İndis formülünü uyulamak için örneğin H göndericisinin Q1 ve Q2 Adetlerini ayırt ettirebilmek için o satırın altına HQ1 ve HQ2 olarak formülle yazdırabiliriz.Daha sonra indis formülü ile çözülebilir bi hale gelmiş olacak.

Bu yazdırma işleminide ancak makro ile otomatik hale dönüştürebiliriz.

Bahsettiklerim benim bilgim dahilindeki çözüm yöntemimdir. Belke bunlara gerek duymadan çözebilecek kişiler vardır.

Eğer satır eklememiz mümkün ise bilgi veriniz. Formülü uygulayıp göndereyim.

Aşağıdaki formül işinizi görecektir.

Q1 için

Kod:
=İNDİS(Sayfa1!$A$1:$Y$16;KAÇINCI('1. soru'!$B3;Sayfa1!$A$1:$A$16;0);KAÇINCI('1. soru'!$C$1;Sayfa1!$A$1:$Y$1;0))

Q2 için

Kod:
=İNDİS(Sayfa1!$A$1:$Y$16;KAÇINCI('1. soru'!$B3;Sayfa1!$A$1:$A$16;0);KAÇINCI('1. soru'!$C$1;Sayfa1!$A$1:$Y$1;0)+1)

kuvari teşekkürler 1. soru için peki diğerleri nasıl olacak?

.

Veri tablonuz ile üçüncü soru ve birinci sorunuzla ikinci sorunuz arasında sonuç olarak ne fark var anlamamakla birlikte dosyanızda bir şeyler yaptım.

Olmuş mu?

.

Ekli dosyalar

İdris Bey çalışmanız için teşekkürler.

ilgili sorular neredeyse birbirinin yansıması ancak farklı. örneğin sizin bir dükkanınız var bu dükkana gelen giden birde gelip geri gönderdiğiniz yada yolladığınız emtiaları düşünün

1. soru da size gün içinde nereden ne kadar ne değerde emtia gelmiş
2. soru da sizin müşterilerinize sattığınız emtiaları gösteriyor.
3. soru ise size emtia geliyor ancak satmadan sizin üzerinizden başka bir satıcıya gidiyor.

bu şekilde bir tablo akışı günlük değişiyor. yolladığım diğer örneği inceleye bilirseniz memnun olurum. o örnekte bulmak istediklerim;
veri kısmında günlük bu veriiler değişmektedir. bu veriler ben veri kısmına veri işlediğimde rapor sayfasından( tarafımca rapor sayfasına formul yapılmıştır) diğer kısımlara otomatik olarak formul oluşturarak otomatik aktarılacak.

giden sayfasında ; idris Firmasından diğer firmalara gide adet ve değer olarak ne kadar?

gelen sayfasında; diğer firmalardan İdris firmasına gelen ne kadar

yansıyan sayfasında İdris firması haricinde diğer firmaların birbiri arasındaki gelen giden ilişkisi formulize edilecek.

Gelen kısmı düşeyaradan yapıyorum ancak giden sayfası ve yansıyan olmuyor. lütfen bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

NOT: İdris Bey isminizi kullanarak oluşturduğum örnekte isminizin geçmenizi kesinlikle bir art niyet olarak algılamayınız. sadece biraz daha açıklayıcı anlatmak istedim. yanlış anlattıysam özür dilerim.

şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

.

Sorunuza başka bir bakış açısı getirerek, daha esnek ve daha kullanışlı bir raporlama düzeni getirdim.

Konu için buradaki örnekleri inceleyin. Özellikle güncellenen özet tablo ve slicer konularına bakınız.

http://www.excel.web.tr/f60/zet-tablolar-p-vot-table-t3036.html

Dosyanız ektedir.

.

Ekli dosyalar

Geri