• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

BUGÜN fonksiyonunu kalıcı kılmak

Excel Vers. ve Dili
2003 İngilizce
Değerli arkadaşlar,

Ekteki örnekte B sütünuna EĞER fonksiyonu ile C sütununda veri görürse BUGÜN'ün tarihini yazdırıyorum. Ancak ertesi gün tarih değişince benim tarihler de değişiyor. Halbuki ben değişmesini istemiyorum. Bunun bir yolu varmıdır ?
Mac excel 2011 kullanıyorum.

Ekli dosyalar

Formülle atadığınız değer değişir.
Ya formülle veriyi aldıktan sonra kopyala deyip değer yapıştır ile aynı yere veri yapıştırırsınız. Ya da kod ile bu işlemi yaparsınız. Ama Mac'te Vba kodları değişiklik gösterir mi bilemiyorum.
Ekteki dosyada B sütunundaki bir hücreye çift tıklayınca C sütunu doluysa tarih otomatik yazılıyor. (Mac'te nasıl olur bilemem.)
Bir deneyin isterseniz.

Ekli dosyalar

Formülle atadığınız değer değişir.
Ya formülle veriyi aldıktan sonra kopyala deyip değer yapıştır ile aynı yere veri yapıştırırsınız. Ya da kod ile bu işlemi yaparsınız. Ama Mac'te Vba kodları değişiklik gösterir mi bilemiyorum.
Ekteki dosyada B sütunundaki bir hücreye çift tıklayınca C sütunu doluysa tarih otomatik yazılıyor. (Mac'te nasıl olur bilemem.)
Bir deneyin isterseniz.

Sn Mucit77,

tşk ederim, Gönderdiğiniz kodu Mac'a koyaladım ama çalıştıramadım. Kodu kopyaladıktan sonra çalışmasını için ayrıca özel bir işlem yapmaya gerek varmı ?

Kodu ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalayacaksınız. Yani işlem yapmak istediğiniz sayfanın.
Eğer yüklediğim dosyada kod çalışıyorsa sizin dosyanızda da çalışır.

Alternatif olarak,

Yeni sıra numarası eklediğinizde bugünün tarihini verir.Eğer tarih kısmı dolu ise yeni tarih vermez.

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, Range("A2:A65500")) Is Nothing Then
    If Target.Offset(0, 1) = "" Then Target.Offset(0, 1) = Date
End If
End Sub

Kodu ilgili sayfanın kod bölümüne kopyalayacaksınız. Yani işlem yapmak istediğiniz sayfanın.
Eğer yüklediğim dosyada kod çalışıyorsa sizin dosyanızda da çalışır.

Sn Mucit77,

Alt F11 ile kod sayfasına kopyaladığım halde çalışmadı. Kopyaladıktan sonra herhangi bir işlem (onaylama vs) yapmak gerekirmi ?

Alternatif olarak,

Yeni sıra numarası eklediğinizde bugünün tarihini verir.Eğer tarih kısmı dolu ise yeni tarih vermez.

Kod:
If Not Intersect(Target, Range("A2:A65500")) Is Nothing Then
    If Target.Offset(0, 1) = "" Then Target.Offset(0, 1) = Date
End If
End Sub

Sn Kuvari,

Mac bilgisayar işyerimde. Salı günü verdiğiniz kodları deneyeceğim. Tşkler.

plc programından

selam.sorunumun benzerlerinin çözümü sitede bolca var ancak ben problemi çözemedim. Plc programından VIEW|TAGNAME!...... şeklinde bir komutla veri alıyorum.Bir motorun çalışma bilgisini 1 veya 0 olarak alıyorum.yani hücre değeri benim girişimden bağımsız olarak 1 ve 0 olarak değişiyor. Ben hücre değerinin her 1 olmasında o anın tarihini kaydetmek istiyorum. Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range) başlığı ile yazdığım kod hücredeki değişikliği algılamıyor.Yazmam gereken kod hakkında yardımcı olursanız memnun olurum.genel olarak mantığımı şöyle. a1=vıew... a1=1 se a2= şimdi..
a2 kopyala a3 e özel yapıştır( değerleri) ..3. satıra satır ekle.. mantığın doğru olduğunu düşünüyorum ama kod çalıştıramadım maalesef..

Aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
    If Intersect(Target, Range("A1")) Is Nothing Then Exit Sub
    If Target = 1 Then
        If Range("A3") = "" Then
            Range("A3") = Now
        Else
            Range("A" & Rows.Count).End(3)(2) = Now
        End If
    End If
End Sub

korhan bey cevabınız için teşekkür ederim ancak ben sorunumu tam olarak ifade edemediğim için yazdığınız kod benim sorunumu çözmedi. A1 hücresine elle 1 yazdığımda kod güzel çalışıyor. ben işyerinde intouch ( plc programı ) kullanıyorum. makinaların çalışması ile ilgili =VIEW|TAGNAME!.... şeklinde bir komutla 1 ve 0 olarak excele veri alıyorum.A1 hücresine bu komutu yazdığımda hücre değeri makinanın çalışmasına göre 1 veya 0 olarak değişiyor ancak hücre değerinin bu şekilde değişmesi ile yazdığınız kod çalışmıyor. Bu konuda yardımınız olursa memnun olurum. ben bütün araştırmalarıma rağmen bulamadım.

Geri