• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bu şekilde formül oluşturulur mu

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
arkadaşlar vardiye usulüne göre çalışmaktayım ve birkaç gün sonra nasıl çalışacağımı her defasında hesaplamak zorundayım. kendimce android telefonuma atacağım bir excel programı oluşturmak istiyorum.

çalışma sistemim şu şekilde:
22 MART 2013-GECE
23 MART 2013-ISTIRAHAT
24 MART 2013-GÜNDÜZ
25 MART 2013-AKŞAM
26 MART 2013-GECE
27 MART 2013 ISTIRAHAT
.................... şeklinde devam ediyor.....

yapmak istediğim şey şu; ben telefonumdan programı açtığımda ekranda cari (bugün) Tarih ve karşısında çalışma şekli,
altında da gerekirse kullanılması için tarih seçimi ve karşısında çalışma şekli.

bu şekilde bir formül oluşturabilir miyiz? Teşekkür ederim.

arkadaşlar vardiye usulüne göre çalışmaktayım ve birkaç gün sonra nasıl çalışacağımı her defasında hesaplamak zorundayım. kendimce android telefonuma atacağım bir excel programı oluşturmak istiyorum.

çalışma sistemim şu şekilde:
22 MART 2013-GECE
23 MART 2013-ISTIRAHAT
24 MART 2013-GÜNDÜZ
25 MART 2013-AKŞAM
26 MART 2013-GECE
27 MART 2013 ISTIRAHAT
.................... şeklinde devam ediyor.....

yapmak istediğim şey şu; ben telefonumdan programı açtığımda ekranda cari (bugün) Tarih ve karşısında çalışma şekli,
altında da gerekirse kullanılması için tarih seçimi ve karşısında çalışma şekli.

bu şekilde bir formül oluşturabilir miyiz? Teşekkür ederim.

Merhaba
Eki inceleyiniz.
Sayfa1'e çalışma günlerinizi ve şeklini yazın.
Sayfa2 B1 hücresinde Bugün formülü mevcut onunla oynamayın.
Sayfa2 B2 hücresine ise isterseniz tarih girişi yapabilirsiniz ona göre bilgileri çıkartacaktır.
Not: Androit telefonda çalışır mı bilemem. Ama makro kullanmadan formüllerle yaptım. Umarım işinize yarar.

Ekli dosyalar

Şöyle olur mu?

Yalnız Quickoffice yüklü android telefonumda formül çalışmıyor maalesef. Birazdan kingsoft office indirip deneyeceğim.

Evet kingsoft office'le denedim, çalışıyor.

Dosyada B1 hücresinde Gece vardiyasında olduğunu bildiğiniz ilk tarih var; C1'de bu tarihteki vardiya durumunuz yani Gece. dosyanın düzgün çalışması için B1 hücresinde mutlaka Gece vardiyası olan bir tarih olmalıdır.

B2'de formülle bugünkü tarih var. Her gün kendini günceller. C2'de bugün'ün vardiya durumu var. Yarın baktığınızda hem B2 hem de C2 değişecektir.

B3'te ise istediğiniz bir tarihin vardiyasını öğrenmek için tarih girebilirsiniz. C3'te o günün vardiyası çıkar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Şöyle olur mu?

Yalnız Quickoffice yüklü android telefonumda formül çalışmıyor maalesef. Birazdan kingsoft office indirip deneyeceğim.

Evet kingsoft office'le denedim, çalışıyor.

Dosyada B1 hücresinde Gece vardiyasında olduğunu bildiğiniz ilk tarih var; C1'de bu tarihteki vardiya durumunuz yani Gece. dosyanın düzgün çalışması için B1 hücresinde mutlaka Gece vardiyası olan bir tarih olmalıdır.

B2'de formülle bugünkü tarih var. Her gün kendini günceller. C2'de bugün'ün vardiya durumu var. Yarın baktığınızda hem B2 hem de C2 değişecektir.

B3'te ise istediğiniz bir tarihin vardiyasını öğrenmek için tarih girebilirsiniz. C3'te o günün vardiyası çıkar.

asi_kral ve YUSUF44 ilginiz için çok teşekkür ederim. her ikinizin hazırladığı formüller de tam benim istediğim şekilde oldu. hemen kullanmaya başlıyorum.. ayrıca bu kadar hızlı cevap verdiğiniz için de tekrar teşekkür ederim..

Geri