• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bu Nedir ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ses
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ses

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
arkadaşlar böyle bir resim var bunu yapmamız istendi hocamız tarafından nasıl bir form nasıl biz düzen anlayamadım yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

• IMG01637-20121001-2118.jpg
    IMG01637-20121001-2118.jpg
    30.9 KB · Görüntüleme: 11
Merhaba,

Mantığı nedir. Şekil olarak çok da zor değil gibi, içerik nasıl hesaplanacak.

hemşerim bize böyle geldi resim, içeriği nasıl hesaplanacağı konusunda bilgimiz yok ?

hemşerim bize böyle geldi resim, içeriği nasıl hesaplanacağı konusunda bilgimiz yok ?
En azından hangi ders olduğunu ve Hoca nın açıklamasını yazın ki nereden yola çıkacağımızı bilelim. Google bile çare bulamadı resimdeki simgelere. :)

Anladığım kadarıyla:

T1, T2 ve T3 verilen değerler
Tav bu 3 değerin ortalaması yani

Kod:
=ORTALAMA(B3:D3)

Tav/5, ortalamanın 5'e bölümü yani

Kod:
=E3/5

T² ise Tav/5'in karesi yani

Kod:
=F3^2

Yazıları alt simge halinde yazmak için alt simge olacak yazıyı (örneğin T1 ifadesinde sadece 1'i) seçin ve sağ tıklayıp hücreleri biçimlendir deyin. Çıkan menüde Alt Simge'yi işaretleyin. Üst simge'yi de aynı yolla yapabilirsiniz.

Verileri virgülden sonra 1 basamağa yuvarlamak için ise YUVARLA formülünü kullanabilirsiniz.

Eğer kullandığınız ofis programı ingilizceyse internetten formüllerin ingilizce karşılığını bulabilirsiniz.

± işaretini ekle menüsünden simge olarak ekleyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam sırf merakımdan dediğiniz gibi bir excel dosyası yaptım ve aynen dediğiniz gibi oluyor. Yalnız en sağdakiler (T^2) olmuyor nedense. Dediğim gibi sadece konuyu merak ettiğimden denedim. Bir de bu neyin formülü acaba bilgisi olan var mıdır?

Ekli dosyalar

Geri