Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba, userform un sağ üst kısmında soru işareti (?) var. Soru işaretine basıp textbox a tıkladığımda texbox ile ilgili yardım (bilgi) almak istiyorum. ne şekilde bir yol izlemem gerekiyor?
dosya ilişiktedir.
merhaba,
bu konu üzerine araştırma yapmadım ama
ilk bakışta şu bilgilere ulaştım.
öncelikle VBA da
tools>VBA project properties menüsünden
Help File name'yi belirle,
daha sonra formun help context id özelliğini belirle,
? işaretini kullandığında form için belirlemiş olduğun Help Context id
belirlemiş olduğun dosyadan aranıp gösterilecektir.
tabi bunun için help dosyası hazırlamayı da bilmek gerekiyor.
Daha basit olarak textboxın controltiptext özelliğini kullanmanızı öneririm. bu özellik ile textboxa üzerine mouse ile gelince istediğiniz mesajı verebilirsiniz.
sn.leventm,
bahsettiğiniz controltiptext özelliğini zaten kullanıyorum, sorumun cevabı için biraz uğraşmak gerek diye düşünüyorum herneyse şimdilik controltiptext ile idare edeyim. teşekkürler.
konu ile ilgili bir başka bir kaynaktan araştırma yapacağım.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.