• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bu müsabaka sistemi yapılabilirmi.

Excel Vers. ve Dili
Office 365 (Türkçe)
İstanbul ilinde badminton ferdi müsabakalarında kullandığımız 16 ve 32 lik (ORNEK-32 VE ORNEK -16 SHEETLERİ) bir iki isteğim var. Bu müsabaka sistemi yapılabilirmi.

Ekli dosyalar

İstanbul ilinde badminton ferdi müsabakalarında kullandığımız 16 ve 32 lik (ORNEK-32 VE ORNEK -16 SHEETLERİ) bir iki isteğim var. Bu müsabaka sistemi yapılabilirmi.

Siz ne istediğinizi ve işin nasıl yapıldığını biliyorsunuz yardımcı olabilmemiz için bizim de anlamamız gerek daha açık anlatırsanız ne istediğinizi yardımcı olmaya çalışalım.

Siz ne istediğinizi ve işin nasıl yapıldığını biliyorsunuz yardımcı olabilmemiz için bizim de anlamamız gerek daha açık anlatırsanız ne istediğinizi yardımcı olmaya çalışalım.
Ben ekteki2 dosyaya göre sistemi excelin içine yazdım.
Ayrıca sisteme göre dosyaları manuel olarak ekteki dosyada sheetlerde. oluşturdum. ama excelin makro yada script özellikleri ile bunnu yapmak istiyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Her ne kadar baranşım badminton olmasada tüm eleme usulü yarışmalar için yapılan eşleştirmelerde aynı sistemin geçerli olduğunu tahmin ediyorum. (aşağıdaki tanımlama voleybol ve basketbolda kullanılıyor)

Bay çekmeve eşleştirme...
Önce takım yada kişilere kura çektirilerek sıra no'su belirlenir. bu sıra no'suna göre takımlar alt alta yazılır.(B9 dan itibaren)
Sabit sayı dizisi= 2;4;8;16;32;64;128;256;512;1024… vs
Katılımcı sayısına bakılır. Bu sayı üstteki dizide var ise bay çeken olmaz.
Eğer katılımcı sayısı (örn:17 ise) üstteki dizinden bu sayıyı kapsayacak üst sayı alınır (32)
ve aşağıdaki işlem yapılır.
32-17=15
15/2=7,5 bu sayının tamsayı kısmı üstten bay çekenleri (7 kişi)
Yine bu sayının tamsayı+1 kısmı alttan bay çekenleri belirler.
Bu sonuca göre 8 ve 9 nolu kişiler eşleşir ve ilk tur biter.
7 üstten bay+8 alttan bay ve ilk tur galibi müsabakacı sayısını 7+8+1=16 yapar ve bundan sonra son tura kadar (bay çekecek yada eşleşmede boşta kalacak kişi olmaksızın) eleme ve maçlar devam eder.

Ekteki uygulamada maç sayfası 1024'e kadar takım yada kişileri eşleştirir.
Yapmanız gereken kroki sayfasını müsabakacı sayısına göre düzenlemek.
Bu excel uygulamasını (örn. bunu 17 kişilik yapar,kroki sayfasını düzenler ve kaydedersiniz. Sonra aynı dosyanın 18,19... gibi kullanabileceğiniz sayılarla ilgili kopyalarını oluşturur ve yine kroki sayfalarını ilgili sayılara göre düzenleyerek kaydedersiniz.) değişik sayıdaki yarışmacılar için düzenleyebilirsiniz.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Kusura bakma unutmuşum bu dosyayı, çok çok işe yarar emeğine sağlık.

Buna sadece :)

Geri