• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bu formülü nasıl oluşturabilirim.

Excel Vers. ve Dili
2013 tr
Merhaba excele yeni ilgi duymaya başladım.

o2K5GP.png

bu formülü nasıl oluşturacağım. Şimdiden teşekkür ederim.

C2 Hücresine kopyalayınız.Aşağı doğru çoğaltınız.
Kod:
="["&"''"&DOLAYLI("A"&TAVANAYUVARLA(SATIR($A1)/SATIR($A$3);1)*3-1)&","&DOLAYLI("A"&TAVANAYUVARLA(SATIR($A1)/SATIR($A$3);1)*3)&","&DOLAYLI("A"&TAVANAYUVARLA(SATIR($A1)/SATIR($A$3);1)*3+1)&"''"&"]"

Kod için teşekkür ederim çıktıyı ["123,456,478"] şeklinde alıyorum acaba ["123","456","478"] şeklinde alabilmemiz mümkünmüdür.

Deneyiniz.
Kod:
="["&"''"&DOLAYLI("A"&TAVANAYUVARLA(SATIR($A1)/SATIR($A$3);1)*3-1)&"''"&","&"''"&DOLAYLI("A"&TAVANAYUVARLA(SATIR($A1)/SATIR($A$3);1)*3)&"''"&","&"''"&DOLAYLI("A"&TAVANAYUVARLA(SATIR($A1)/SATIR($A$3);1)*3+1)&"''"&"]"

Son düzenleme:
Deneyiniz.
Kod:
="["&"''"&DOLAYLI("A"&TAVANAYUVARLA(SATIR($A1)/SATIR($A$3);1)*3-1)&"''"&","&"''"&DOLAYLI("A"&TAVANAYUVARLA(SATIR($A1)/SATIR($A$3);1)*3)&"''"&","&"''"&DOLAYLI("A"&TAVANAYUVARLA(SATIR($A1)/SATIR($A$3);1)*3+1)&"''"&"]"

hocam teşekkür ederim yapmak istediğim şey aslında böyle aynı keyde 6 tane olan 5 tane olanda var.

o2bAu0.png

Sayın gokhangu;
Foruma hoş geldiniz.Parça parça sorulan sorulardan hiç hoşlanmıyorum.Yapmak istediğim şey aslı o değilde bu diye başlıyan ve biten cümleler hiç okumak istemediğim cümleler.Bu tür sorulara ve soranlara cevap yazmıyorum.

Sayın gokhangu;
Foruma hoş geldiniz.Parça parça sorulan sorulardan hiç hoşlanmıyorum.Yapmak istediğim şey aslı o değilde bu diye başlıyan ve biten cümleler hiç okumak istemediğim cümleler.Bu tür sorulara ve soranlara cevap yazmıyorum.

Hoşbuldum. Haklısınız kusuruma bakmayın normalde forum ve benzeri yerlerde etkileşimde bulunmayan biriyim.

Geri