• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bu Dönem İçinde İlgili Satışçının Ürün Bazında Kaçıncı Satışı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan otobus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aşağıdaki tabloda satışcıların
ürün bazında o ay içindeki kaçıncı satışı olduğunu satışın yapıldığı tarihi esas alarak toplayarak saymasını istiyorum

Bu kod ile yapılabilir mi?

Çözümü nasıldır yardımcı olacak var mı?

Aslında örnekteki tabloda daha net anlaşılıyor. D Kolunundaki sonuçları otomatik elde etmek istiyorum.

Yardımcı olacak arkadaşa şimdiden çok teşekkür ederim.

Not: Ofisim Türkçe

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba;
Ekleri inceleyin. Size hangisi uygunsa onu kullanın.

NOT: "Aynı tarih olursa hangi satırı önce yazmış isek orada 4 yazsın" notunuzu anlamadım.
her iki tabloda da satıcı&satış tipi&ay başlığı altındaki verileri birleştirerek saydırdım. (yani tarih sütununu kullanmadım. Çünkü tablonuzda ay sütun verileri ile tarih sütun verilendeki ay sayısı örtüşmüyor.) Şayet bu tarih baz alınacaksa işlemden önce tüm tablo bu sütuna göre sıralatılarak yine aynı kriterlere göre saydırma yapılabilir.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

MUygun
Hızlı cevap için teşekkürler.Öncelikle bu bile yeterli
ama tarih konusunda da yardımcı olursanız çok sevinirim. Haklısınız ben 1. ayın aynı tarihlerini kopyalamıştım. Şimdi düzelltim.

Bir kişi aynı tarihte aynı üründen satarsa satırı önce yazılanın ürün sayısı sonra yazılandan 1 önce olsun. Olayı biraz karıştıran yer tarihin işin içine girdiği yer.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki tekrar deneyin.
Makro ile önce tablo tarih sırasına göre sıralanıyor. daha sonra kaçıncı işlemi yapılıyor.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

MUygun
Çok tesekkurler
Super olmuş
Macro bilgim az olduğu için yani kodu yonetemeyeceğim için excel formülasyonu kullanacağım.
(Örnektekinden çok fazla satırım var ve ben bu sıralamayı zor değiştireceğim)

Ama emek ve elinize sağlık..
Saygılar

Geri