• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

brüt hesaplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebka28
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
türkçeoffice 2003
arkadaşlar acil yardım bir dosya ekledim
acil yardım ederseniz sevinirim

Ekli dosyalar

Kümülatif vergi matrahına, aylık vergi matrahı dahil mi ?

Dosyayı incelermisiniz, iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

dentek teşekkürler

birşey soracağım ordaki 8000 veya 22000 değiştirdiğimde otomatik olarak hesaplayacak hale getirebilirmisin 8000 yerine belki 7000 yazdığımu düşün

Evet, değiştirdiğinizde doğru hesaplar.

brüt ücreti değiştirdiğimde rakamlarda değişmeli olmasını istiyorum

Aşağıdaki linkteki dosyayı incelermisiniz, iyi çalışmalar.

Tıkla

Gelir vergisi hesabı hatalı

Ekli dosyadaki toplam gelir vergisi matrahı ile toplam gelir vergisi doğruluğunu saptamak amacıyla yaptığım kontrol sonucunda:

kümülatif gelir vergisi matrahı 8.897,16 TL. na isabet eden
toplam gelir vergisi 1.339.43 TL. olması gerekirken;
dosyadaki gelir vergisi (mavi renkli alan) toplamı 1.428,41 TL.

(hatalı) çıktığını tespit ettim.

Amacım emek veren kişileri rencide etmek değil.. Bu dosyadaki kayıtlara göre işlem yaparak, hatalı vergi tutarını Vergi Dairesi'ne yatıranların, bir takım sorunlarla karşı karşıya kalabilecekleri konusuna dikkat çekmektir.

Ekli dosyalar

peki doğrusu nedir okonuda yardımcı olurmusunuz

merhaba hatasız olanı varmı peki sizde

İyi akşamlar,
Sayın @assenucler aslında vergi hesaplamada sorun yok. Hatalı olan, biriken vergi matrahlarının yanlış formülize edilmesi. İlk ay biriken vergi matrahı 0 olmalı. 2. ay B.V. Matrahı; 0+1. ay B.V. Matrahı olmalı. Bunu düzeltince sorun kalmıyor. Ben sadece doğru vergi hesaplamasını kullanıcı tanımlı fonksiyon haline getirdim. Israrla bu fonksiyonu önermemin nedeni, bu foruma ilk üye olduğumda doğru ve parametrik Gv. hesaplama arayışım vardı, en sonuda kendim yazdım. Hatta işlevsel kod yazmaya bununla başladım diyebilirim. Bu arada dosyadaki biriken vergi matrahlarını yeniden düzenledim, iyi akşamlar.

Ekli dosyalar

Sayın dentex;

İyi geceler..

Haklısınız yaptığınız değişiklik sonrası gelir vergisi hesapları doğru çıkmaktadır.

Sadece ücret alan kişilerden kesilen vergi oranı halen % 0,66 (binde 6,6) iken, dosyadaki örnekte binde 6 oranı kullanılmıştır. Bunu düzeltmek gerekmektedir.

Emek, paylaşım ve katkınız için teşekkürler..Tebrikler..

Son düzenleme:
dentek merhbu aynu dosyaı netten brüt hesaplama şeklindede yapabilirmisin

tşkler

Geri