Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ekli dosyadaki toplam gelir vergisi matrahı ile toplam gelir vergisi doğruluğunu saptamak amacıyla yaptığım kontrol sonucunda:
kümülatif gelir vergisi matrahı 8.897,16 TL. na isabet eden
toplam gelir vergisi 1.339.43 TL. olması gerekirken;
dosyadaki gelir vergisi (mavi renkli alan) toplamı 1.428,41 TL.
(hatalı) çıktığını tespit ettim.
Amacım emek veren kişileri rencide etmek değil.. Bu dosyadaki kayıtlara göre işlem yaparak, hatalı vergi tutarını Vergi Dairesi'ne yatıranların, bir takım sorunlarla karşı karşıya kalabilecekleri konusuna dikkat çekmektir.
İyi akşamlar,
Sayın @assenucler aslında vergi hesaplamada sorun yok. Hatalı olan, biriken vergi matrahlarının yanlış formülize edilmesi. İlk ay biriken vergi matrahı 0 olmalı. 2. ay B.V. Matrahı; 0+1. ay B.V. Matrahı olmalı. Bunu düzeltince sorun kalmıyor. Ben sadece doğru vergi hesaplamasını kullanıcı tanımlı fonksiyon haline getirdim. Israrla bu fonksiyonu önermemin nedeni, bu foruma ilk üye olduğumda doğru ve parametrik Gv. hesaplama arayışım vardı, en sonuda kendim yazdım. Hatta işlevsel kod yazmaya bununla başladım diyebilirim. Bu arada dosyadaki biriken vergi matrahlarını yeniden düzenledim, iyi akşamlar.
Haklısınız yaptığınız değişiklik sonrası gelir vergisi hesapları doğru çıkmaktadır.
Sadece ücret alan kişilerden kesilen vergi oranı halen % 0,66 (binde 6,6) iken, dosyadaki örnekte binde 6 oranı kullanılmıştır. Bunu düzeltmek gerekmektedir.
Emek, paylaşım ve katkınız için teşekkürler..Tebrikler..
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.