• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Branş seçimi ile ilgili yardım.

Excel Vers. ve Dili
Excel Vers. ve Dili:
OFFICE 2013
Sınıf sayfasında bulunan öğrenci listelerini kız ve erkek ayrı şekilde olacak biçimde sarı hücrede bulunan branşları seçtiğim zaman Branş seçimi safyasında bulunan branşlara otomatik kopyalanması için yardım edermisiniz.

Son düzenleme:
Merhaba,
yükleme yaptığınız site uzantısı ".co" yerine ".tc" yani dosya.tc olursa, gönül rahatlığı ile dosyaları indirebiliyorum. Bu küçük ayrıntıyı hesaba alırsanız daha rahat çalışma ortamı oluşur. Kolay gelsin.

Sayın Cihan,
Branş dağıtımı ile ilgili dosyanızı inceledim. Çalışmalarınızda mümkün olduğunca formül, makro kodları, sayfalar arası bağlantılar kullanmanızı çok olumlu buluyorum. Ancak mevcut dosyada makro kodları ile branş dağıtmak, işi kolaylaştırmak yerine başınızı ağrıtacaktır. Sebep: Branş dağılımları için oluşturulacak yeni sayfaların kalıbında, branşa özgü egzersizler farklıdır.
Voleybol için: parmak pas, manşet, smaç, servis, vb.
Basketbol için: top sürme, üç adım, yerden pas, göğüsten pas, slalom, top değiştirme vd. egzersizler.
masa tenisi için: raket tutma servis atma, servis karşılama, içten vuruş, dıştan vuruş vd egzersizler.
Bu örnekler çoğaltılabilir.
Makro ile yapacağınız (şablon bir branş çoğaltma) sizi hataya götürür. Orada alakasız branşın egzersizleri kalır, farkında olmazsınız.
Tavsiyem: Ctrl tuşunu basılı tutarak şablon sayfasını yana çekin böylece bir kopya oluşacaktır. Hemen adını dilediğiniz branş olarak değiştirin, egzersiz kolonlarını da o branşa özgü olarak elle değiştirin. Ana sayfadaki isim listesini otomatik atsın diye kod yazarsanız o sizi geliştirir. Ancak bu kodu tek bir kez kullanacaksınız. Elle 2 dakikada yapılacak ve bir kez kullanılacak bir işlem için yarım saat veya bir saat kod yazmak, öğrenmek için iyi, ama sıkıntıyı gidermez. Umarım anlatabilmişimdir.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Geri