• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

botunun yerini makro ile değiştirmek

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
herkese günaydın

benim 2 sorum var

birincisi;

office 2010 kullanmaktayım, geliştirici sekmesindeki buton ekle komutuyla sayfaya bir buton ekliyorum sonra bu butonu mouse ile sürükleyerek istediğim yere götürüyorum ancak elimdeki binlerce satırlık farklı veriler olduğundan her farklı veride butonun yerinin veri sayısına göre değişmesi gerekiyor.

Örneğin aralarında 5 satır boşluk olan 50 satırlık 500 veriyi alt alta sayfaya yapıştırıyorum butonuda sürükleyerek 240. veri bloğunun üstüne koyuyorum çünkü o buton 240. veri bloğunda kullanılacak makroya atanmış durumda sonra işim bitince diğer veri grubunu sayfaya yapıştırıyorum bu veri bloğuda aralarında 5 satır boşluk olan 85 satırlık 500 veriyi içeriyor, bu durumda benim buton 240. veri bloğunun epeyi yukarısında kalıyor. Girdiğim veri bloğu sayısına göre butonun her zaman 240. veri bloğunun 3 satır yukarında yer almasını istiyorum

sadece makro ile butonun yerinin değiştirilmesi için gerek kodları verebilirseniz o bana yeter gerisini hallederim

ikincisi;

yan yana 100 satırlık 5 sutundaki rakamları txt olarak makro ile masaüstüne kayıt ediyorum ancak bu rakamların kayıt edilirken .00 olarak kayıt edilmesi gerekiyor

örneğin 4 rakamını txt ye 4, 3.8 rakamını 3.8 olarak kaydediyor ben ise 4 rakamını 4.00, 3.8 rakamını 3.80 olarak kaydetsin istiyorum bunun bir çözümü var mıdır?

şimdiden teşekkürler

ikinci sorum için örnek bir excel yükledim, "fieldkaydet" makrosunu çalıştırınca masaüstüne field.txt kaydeder ancak masaüstü yolunu belirtmek gerek benim pc nin adı "computer" olduğundan siz computer yazan yere kendi pc nizin adını yazınız
İstediğim şey exceldeki biçimde txt olarak kayıt etmek

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Birincisi için; Görünüm Menüsündeki Bölmeleri Donduru deneyiniz.

Sorularınızdan birincisi için; Makronuzu ve düğmesini ordan oraya taşımak yerine bu makroyu PERSONEL makro olarak kaydedebilir, bu kaydınıza Ctrl + herhangi bir harf ile bir kısayol tanımlayabilir böylece öncelikle buton olmadan da makronuzu çalıştırabilirsiniz.
Veya yine bu Personel makronuza Excel Seçenekleri > Özelleştir > Popüler Komutlardan (Makrolar Seçerek) istediğiniz bir ikon ile excelinize düğme şeklinde de ekleyebilirsiniz. Bu düğme o makinada açacağınız her excel dosyasında olacaktır ve tıkladığınızda makronuzu çalıştıracaktır.

Kolay Gelsin

önerdiğiniz çözümler için teşekkürler tam olarak istediğimi alamasamda kullanışlı oldu ikinci soru içinde txt olarak yazılacak alandaki hücreleri makro ile metin olarak biçimlendirip kaydetmesini sağlamaya çalışıyorum bu sayede 4 rakamını 4.00 olarak kayıt edebileceğimi düşünüyorum

yan yana 100 satırlık 5 sutundaki rakamları txt olarak makro ile masaüstüne kayıt ediyorum ancak bu rakamların kayıt edilirken .00 olarak kayıt edilmesi gerekiyor

Merhaba,
Sözkonusu makroyu paylaşırsanız daha kolay yardımcı olabiliriz.

Geri