• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

boşlukların silinmesi

Excel Vers. ve Dili
office 365 türkçe
Merhaba arkadaşlar konuyu tekrar açmak zorunda kaldım zira Sn Orion1’in aşağıdaki linkteki formülü de sorunumu çözemedi. Konuyu aşağıda tekrar özetledim. teşekkürler.

http://www.excel.web.tr/f50/hucre-icindeki-sekmeleri-silme-t90289/post497021.html[/COLOR]

Konuyu tekrar anlatmam gerekirse; bir alışveriş sitesinden yapılan satışların listesini çekiyorum, burada ürün satışı yaptığımız müşterilerin hepsini web tabanlı muhasebe sistemimize işlemek için carileri oluşturmamız gerekiyor. Bu carilerin tek tek açılması oldukça uzun zaman almakta, bu sebeple csv formatında toplu cari açılışı yapmamız gerekiyor.

Sorun tam da burada ortaya çıkıyor. Siteden çektiğimiz excel dosyanın özellikle adres satırı bize sorun oluşturuyor. Bu sorun; adresin bir hücre içerisinde “enter”a basılmış hali gibi geliyor veya aradaki boşluk birden fazla geliyor. Bunun “kırp”, “yerinekoy" gibi bazı fonksiyonlarla ortadan kaldırmaya çalıştım. Görüntü olarak sorunumu çözse de hücre içeriğinde sorun çözülmüyor ve sisteme yükleyemiyorum.

Ekli dosyalar

• Deneme.xlsx
    Deneme.xlsx
    83.4 KB · Görüntüleme: 12
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    9.8 KB · Görüntüleme: 4
  • Kitap1.xlsx
    Kitap1.xlsx
    264.5 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
yeniden merhaba,

bu konuda makro veya fonksiyon olarak yardımcı olabilecek biri var mı? makro olursa nasıl ekleyebileceğimi de söylerse sevinirim.

. . .

Hücre aralığı seçip CTRL H (Değiştir)
Aranan Değer kısmında CTRL Enter yap (boş görünecektir)
Yeni Değer kısmını boş bırak
Tümünü değiştir.

. . .

Hüseyin Bey desteğiniz için teşekkür ediyorum. dediğiniz gibi yaptım ve verileri indirdiğim dosya üzerinde düzeldi. hatta csv uzantılı yükleme dosyamda da düzeldi. ancak web tabanlı muhasebe modülüme yüklediğimde yine aynı hatayı alıyorum. (ek: web.jpg)

bunun yanı sıra hücrenin içine girip metni kopyalayıp başka bir yere yapıştırdığımda sorun daha net bir şekilde görünüyor. (ek: csv.jpg)

bu sorunun çözümünde yardımlarınız dokunur mu?

şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

• Web.jpg
    Web.jpg
    132 KB · Görüntüleme: 6
  • csv.jpg
    csv.jpg
    272.9 KB · Görüntüleme: 11
Bu kodu deneyiniz
Kod:
Sub Makro1()
        ActiveCell.Replace What:=Chr(10), Replacement:="", LookAt:=xlPart, _
        SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
        ReplaceFormat:=False
    Cells.Find(What:=Chr(10), After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, LookAt:= _
        xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False _
        , SearchFormat:=False).Activate
    Cells.Replace What:=Chr(10), Replacement:="", LookAt:=xlPart, SearchOrder _
        :=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, ReplaceFormat:=False
End Sub

Başka bir altarnatif
Kod:
Sub Makro2()
 Dim MyChar
 MyChar = Chr(10)
 Worksheets("Sheet0").Columns("AB:AB").Replace _
 What:=MyChar, Replacement:="", _
 SearchOrder:=xlByColumns, MatchCase:=True
 End Sub

Tahsin Bey merhaba,

makro bilgim hemen hemen hiç yok. bu kodları nereye yazmalıyım? bir buton oluşturup ona makro ata mı diyeceğim.

yardımcı olmanız mümkün müdür?

Geri