• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

boşlukları sayıp tarih bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kentish
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2000
Merhaba ,

İşim gereği her hafta vardiya hazırlıyorum. Yasal olarak kişi üst üste en fazla altı gün çalışır yedinci gün off yapar kuralına uygun bir vardiya excel i hazırlamak istiyorum.

Ekte iki haftalık vardiya taslağı mevcut. birinci hafta vardiyası düzenlendi . İkinci hafta vardiyası ise gelecek hafta yapacağım ama her birini tek tek saymak yerine birinci haftadan otomatik olarak bakarak off yaptığı günden sonraki yedinci günü bulup T sutünuna tarihi yazdırmak istiyorum.

Örnek vermek gerekirse birinci kişi 6 şubat günü izin yapıyor . üzerine 6 çalışma günü sayarsak tekrar off yapması gereken gün 13 şubat olacak. T sutünuna 13 Şubat tarihini yazdırmak istiyorum.

hangi formülleri kullanarak yapabilirim işin içinden çıkamadım .

yardımlarınızı rica ederim

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sorunuzu tam olarak anladığım söylenemez.

T3 hücresine yazarak alt satırlara kopyalayınız.

Kod:
=ARA(2;1/(C3:I3="");$C$2:$I$2)+7
İstediğiniz bu mu?

.

Sn Ömer Bey dosyayı daha önce ben de incelemiştim. Formulünüzün ARA(2;1/(C3:I3="") kısmını açıklayabilir misiniz?

çok teşekkür ederim.

formülü açıklarsanız bende çok sevinirim.

=ARA(2;1/(C3:I3="");$C$2:$I$2)+7

C3:I3="" ...C3:I3 arasındaki son boş hücreye karşılık gelen hücrenin karşısındaki $C$2:$I$2 ye denk gelen değeri verir. Ve daha sonra bu değere 7 ekler.

.

=ARA(2;1/(C3:I3="");$C$2:$I$2)

Buradaki 2 değeri 1 den büyük herhangi başka bir değerde olabilirdi. Bunun seçimi size kalmıştır.

1/(C3:I3="") bu dizideki

1/{doğru;doğru;yanlış;yanlış;doğru....} bu diziyide 1 e bölerseniz. Doğru 1 Yanlış ise 0 olduğu için;

{1;1;#sayı;#sayı;1....} bu dizide 2 değerini arar ve bulamadığı için 2 ye yakın son 1 değerini alır.

Mantığı bu şekildedir..

.

Teşekkür ederim Sn Ömer Bey.

Geri