• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Boş textbox

zulfuernek

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
türkçe
textbox1 deki verileri delete tuşu ile sildiğim zaman otomotik olarak sıfır "0" yazsın

If textbox1.text = "" then
textbox1.text = "0"

hocam bunların hepsini textbo1 ile tekxtbox 176 arasında tek seferde nasıl yaparız

toplam 176 textbox. textboxlar sıralı ve atlamadan gidiyor.

işe yarıyor evet. teşekkür ederim. bi ince noktada ricam olacak hocam.
mesela ben 1 yazdığımda 01 oluyor. sadece 1 yazsın istiyorum. yani başına 0 ekliyor. sıfırı anında silmeli textboxa giriş yapınca

işe yarıyor ama istediğim değilçarpma toplama yaptığım için delete ile textboxu toplama formülüm hata veriyor. :(((

delete ile silince işe yaramıyor.

ÇÖZÜLDÜ

TextBox3 = Val(TextBox2) * Val(TextBox1) & " TL"

Merhaba.

Sonunda, açtığınız textbox ve dört işlem konu sayfasındaki 7 numaralı cevabımda belirttiğim
Val(NesneAdı) olayını kullanarak, söylediğime gelmiş oldunuz.

Ayrıca bir konuda fikrimi söyleyeyim.
-- hiçbir örnek belge/userform eklemeden,
-- sonuçta ulaşılacak durumu bilmeden,
-- herbir nesnenin herbir durumu için konu açarak,
istediğiniz sonuca ulaşmanız çok zaman alır ve gereksiz mesajlaşmalara neden olur.

Bunun yerine; kullandığınız UserForm içinde olacak ve anlamlı olmak koşuluyla
gerçek belgeyle benzer içerikli veriler de olacak şekilde bir örnek belge ekleyip tek bir konu açmanızı öneriyorum.

Bakın açtığınız kaçıncı konu oldu hala TextBox ile meşgulsünüz.

Ayrıca sorularınızda işlemin tetikleyicisinin ne olacağı da net değil,
örneğin "işlemi UserForm üzerindeki bir CommandButton ile mi yapacaksınız?" sorusunun cevabı bile belli değil.

Tercih sizin tabi.

Sıralı aynı tür nesneler üzerinde benzer işlem yapmak istediğinizde aşağıdaki gibi bir yapıyı kullanabilirsiniz.
Aşağıdaki kod 1'den 176'ya kadarki TextBox içeriklerini siler.
.
Kod:
For brn = 1 To 176
    Controls("TextBox" & brn)=""
Next

ömer hocam sen 10 numarasın. seninde yazmanı bekliyordum.

ömer hocam senden bir ricam daha var.

elimde 176 adet texbox var
bunların hepsinin içine girince sarı olması çıkınca beyaz olmasını istiyorum. tektek yazmak yerinene yapabilirim.

ömer hocam ayrıca bir konu içerisinde birden fazla konu açarak sounuca ulaşamadım. şunu şöyle yapınca şöyle olsun o yazınca bu olsun onu yapınca bu olsun diyerek yormak hem öğrenme amaçlı hemde tek tek çöxüm bulmak istiyorum.

saygılarımla

dediğiniz gibi hala textboxlar. bakın size bunların hepsini tek serefde sorsaydım ne yapardınız. yok atı kderdiniz. :))))

ayrıca benim belirlediğim hedeften saparak gidiyor dediğiniz şekilde yaptığımda. herkes kendi şeklini çıkarıyor ortaya. ama esas olan benim bunu hem öğrenmem hmde kendi projemi oluştrmam :))))

İş biçimlendirmeye (arkaplan rengi gibi)
veya nesne içeriğini formatlamaya (1.234,05 TL gibi parasal, 07.01.2017 gibi tarihsel vs.)
geldiğinde konu sayfaları çığırından çıkıyor ve karşılıklı mesaj..mesaj...mesaj sürüp gidiyor.

Halbuki userformda mutlaka textboxların anlamlarını ve içeriklerinin türünü ortaya koyaacak başlık gibi Label'lar kullanıyorsunuzdur.

Örnek belge/örnek userform olursa tek hamlede ihtiyacınızı görürsünüz gibi geliyor bana.
Merak etmeyin, üşenmeden cevap yazacak benim gibi birçok üye mevcut.

Sorunuza gelince;
VBA ekranında nesneye sağ tıklayıp View Code'yi seçin,
TextBox1. yazdığınızda VBA size öneride bulunacaktır, hem de düşündüğünüzden daha fazla alternatifi fark edersiniz.
Buradaki tek sıkıntı olabilecek şey işlemlerin İngilizce yürüyor olması, ona da zamanla alışılıyor diyebilirim.
Açılan küçük listeden BackColor'ı seçin ve kendiniz içinden çıkmaya çalışın bence, yaparak öğrenmek en iyisidir.

Ayrıca nesneye sağ tıkladığınızda Properties'i seçerseniz, sol tarafta nesnenin özelliklerini göreceksiniz,
Oradaki başlıkları kod içerisinde kullanarak biçimlendirme olayı konusunda mesafe alabilirsiniz.
.

ömer hocam tam aradığım cevap bu aslında. balık ikram etmeyip varloan şablonlar üzerinden ilerlemek yerine gerçekten öğrenmem için gerekli bir konuya değindiğiniz. balık tutmayı öğrettiniz yani. ilk adım oltayı almak oldu diyebilirim.. tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.

öğrenmek istediklerimi. yani nasıl öğrenebeilirim cevabını verdiniz bana. hemde tek halede.

çok çok çok çok teşekkür ediyorum

saygılarımı sunuyoum. formülleri de dediğiniz gibi deneyeceğim. çıkılamaz yerde tekrar soracağım.

ayrıca kompleks formülleri öğrenmek kalıyor. o da zamanla. öncelikle iğneyi misineye takalım. :))))

Destek olmak üzere her zaman birileri bulunur, merak etmeyin.
Örnek belge konusundaki tavsiyemi tekrarlayacağım.

Cevap yazanlar sanmayın ki; hemen bu alana fareyle tıklayıp, doğrudan klavyeyi kullanarak cevap yazıyor.
Neticede cevabı denemeden göndermiyoruz.
Userform nesnesi ile ilgili soru olunca mecburen içerisinde userform olan bir excel belgesi oluşturmak, kodu orada oluşturup deneme yaptıktan sonra cevap yazmak zorunda kallınıyor.

Böyle olunca birçok üye bu zahmete katlanmak istemez ve bu da normal değil mi?
Oysa örnek belge olsa doğrudan kod işine bakılır.

Kolay gelsin.
.

Geri