• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Boş Satırları Silme Makrosu

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Merhaba,

Makro öğrenmeye başladım. Fakat kurguları tam beceremiyorum. :D
1. sütunda değerlerim var. Bu değerler arasında boşluklar var. Ben boş hücrenin tüm satırını silmek istiyorum. Aslında kodlamamdaki tek sıkıntı sonsuza kadar sürmesi :D

i=i-1 uyguluyorum silinen satır olduğunda o satırı tekrar kontrol etmesi için fakat sayfa sonuna kadar silmeye çalışıyor makro hiç bitmiyor. Yani demem o ki satırın sonundaki son boş hücreye geldikten sonra i=i-1 den sonra next komutunun gelmesiyle formül kısır döngüye giriyor ve sonlanmıyor. Çözmek için ne yapabilirim. Yada farklı bir yöntem mi uygulamalıyım.

Sub bossatirtemizle()

'boş satırları temizleme makrosu

For i = 1 To 100
If Cells(i, 1) = "" Then

Rows(i & ":" & i).Select
Selection.Delete Shift:=xlUp
i = i - 1
Else
End If
Next
End Sub

Merhaba,

Makro öğrenmeye başladım. Fakat kurguları tam beceremiyorum. :D
1. sütunda değerlerim var. Bu değerler arasında boşluklar var. Ben boş hücrenin tüm satırını silmek istiyorum. Aslında kodlamamdaki tek sıkıntı sonsuza kadar sürmesi :D

i=i-1 uyguluyorum silinen satır olduğunda o satırı tekrar kontrol etmesi için fakat sayfa sonuna kadar silmeye çalışıyor makro hiç bitmiyor. Yani demem o ki satırın sonundaki son boş hücreye geldikten sonra i=i-1 den sonra next komutunun gelmesiyle formül kısır döngüye giriyor ve sonlanmıyor. Çözmek için ne yapabilirim. Yada farklı bir yöntem mi uygulamalıyım.

Sub bossatirtemizle()

For i = 1 To 100
If Cells(i, 1) = "" Then

Rows(i & ":" & i).Select
Selection.Delete Shift:=xlUp
i = i - 1
Else
End If
Next
End Sub

Bu gibi durumlarda kodun kısr döngüye girmemesi için işlemi tersten yaptırmak gerek
yani
100
99
98
97 gibi
Kod

Kod:
Sub bossatirtemizle()
For i = 100 To 1 Step -1
If Cells(i, 1) = "" Then
Rows(i & ":" & i).Delete Shift:=xlUp