- Excel Vers. ve Dili
- Excel 2007
Merhaba,
Makro öğrenmeye başladım. Fakat kurguları tam beceremiyorum.
1. sütunda değerlerim var. Bu değerler arasında boşluklar var. Ben boş hücrenin tüm satırını silmek istiyorum. Aslında kodlamamdaki tek sıkıntı sonsuza kadar sürmesi
i=i-1 uyguluyorum silinen satır olduğunda o satırı tekrar kontrol etmesi için fakat sayfa sonuna kadar silmeye çalışıyor makro hiç bitmiyor. Yani demem o ki satırın sonundaki son boş hücreye geldikten sonra i=i-1 den sonra next komutunun gelmesiyle formül kısır döngüye giriyor ve sonlanmıyor. Çözmek için ne yapabilirim. Yada farklı bir yöntem mi uygulamalıyım.
Sub bossatirtemizle()
'boş satırları temizleme makrosu
For i = 1 To 100
If Cells(i, 1) = "" Then
Rows(i & ":" & i).Select
Selection.Delete Shift:=xlUp
i = i - 1
Else
End If
Next
End Sub
Makro öğrenmeye başladım. Fakat kurguları tam beceremiyorum.
1. sütunda değerlerim var. Bu değerler arasında boşluklar var. Ben boş hücrenin tüm satırını silmek istiyorum. Aslında kodlamamdaki tek sıkıntı sonsuza kadar sürmesi
i=i-1 uyguluyorum silinen satır olduğunda o satırı tekrar kontrol etmesi için fakat sayfa sonuna kadar silmeye çalışıyor makro hiç bitmiyor. Yani demem o ki satırın sonundaki son boş hücreye geldikten sonra i=i-1 den sonra next komutunun gelmesiyle formül kısır döngüye giriyor ve sonlanmıyor. Çözmek için ne yapabilirim. Yada farklı bir yöntem mi uygulamalıyım.
Sub bossatirtemizle()
'boş satırları temizleme makrosu
For i = 1 To 100
If Cells(i, 1) = "" Then
Rows(i & ":" & i).Select
Selection.Delete Shift:=xlUp
i = i - 1
Else
End If
Next
End Sub