• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Boş Satırları Otomatik doldurma

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Firma Stok İsmi Miktar
aaa Elma 100
armut 100
çilek 100
bbb elma 100
armut 100
çilek 100
ccc elma 100
armut 100
çilek 100

Böyle bir tablo oluşturduğumuzda firma ünvanına göre stok hareketlerini gösteriyor,biz her stok hareketinin yanında boş alanlar firma ismini yazdırmak istiyoruz neler yapabiliriz.

Firma stok kartı miktar
aaa elma 100
armut 80
çilek 80
mandalin 100
bbb elma 100
armut 80
çilek 80
mandalin 100
ccc elma 100
armut 80
çilek 80
mandalin 100

tablo oluşturamıyorum aaa bbb ccc stok kartlarında sadece 1 satırda aaa bbb ve ccc yazıyor diğer satırlarda firma satırı boş ve karşılarında stok isimleri elma armut vs olarak yazıyor.

Merhaba,

Sorunuzu örnek bir dosya ile destekleyin ve olması gereken durumu belirtin ki konu daha iyi anlaşılsın.

Merhaba,

Linki incelemek için TIKLAYINIZ

Üstat teşekkür ederim

A3:C26 aralığını seçiniz
2. F5 yada Ctrl+G Tuşlarına basarak Go (Git)
3. Özel kutusundan Special (Özel)
4. spaces (boşluk)
5. Formül Çubuğundan =A3 yazınız ve
6. Ctrl+Enter Tuşuna Basınız
Tablo, Yandaki tablo gibi doldu

bu kısımda özel kutusunda özel diye bir secenek yok ileri gidemiyoruz. Office 2007 kullanıyorum

F5 hücresine bastıktan sonra karşınıza bir ekran çıkar.

Altında butonlar vardır, Özel...., Tamam, İptal diye

Oradaki Özel butonuna basacaksınız, lütfen biraz araştırıcı olunuz.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    6.1 KB · Görüntüleme: 6
F5 hücresine bastıktan sonra karşınıza bir ekran çıkar.

Altında butonlar vardır, Özel...., Tamam, İptal diye

Oradaki Özel butonuna basacaksınız, lütfen biraz araştırıcı olunuz.

Üstat o kısım tamam ondan sonraki special özel bölümünden bahsediyorum orda açıklamalar sabitler vs diye bir ekran geliyor special özel diye bir seçenek yok.

Üstat o kısım tamam ondan sonraki special özel bölümünden bahsediyorum orda açıklamalar sabitler vs diye bir ekran geliyor special özel diye bir seçenek yok.

Bu dediğiniz yerde benim yukarıda maddeler halinde yazdığım 4. maddeyi uygulayacaksınız. Sizin dediğiniz şey 3. maddedeki şey.

4. madde de boşluk işaretlenecek ne olur ne olmaz diye o zamanlar gavurcasını da vermişiz.

Bu dediğiniz yerde benim yukarıda maddeler halinde yazdığım 4. maddeyi uygulayacaksınız. Sizin dediğiniz şey 3. maddedeki şey.

4. madde de boşluk işaretlenecek ne olur ne olmaz diye o zamanlar gavurcasını da vermişiz.

Benim tabloda seçim yapıyorum F5 tusuna basıyorum formül çubuğu geliyor oraya boşluk =A2 yazıyorum Ctrl enter yapıyorum herhangi bir değişiklik olmuyor.

Xp bilgisayar olduğu ekran görüntüsü alamıyorum, yoksa size çok güzel izah edebilirdim. f5 ten sonra açılan git penceresinin altında başvuru çubuğu var orda benim örnek çalışmaya ve doldurulmasını istediğim alana göre [dosya.xlsx]Sayfa1!A2:A13 böyle birşey yazıyor. Altta özel bölümünü tıkladığımda içinde Açıklamalar, Sabitler,formüller,boşluklar,geçerli bölge,geçerli dizi vb şeyler yazıyor orda özel kutusunun içinde special özel yok bu dediklerim yazıyor ve geri dönüp başvuru cubuğuna =A2 yazıp ctrl enter dediğimde hiçbir değişiklik olmuyor. Special özel adımı olmadığı için devam ettiremiyorum.

beyrekk bey..ddiğiniz işlemleri "açıklamlamalar ,sabitler formüller boşluklar.." dediğiniz sayfasına gelinceye kadar yapın..daha sonra orda boşlukları seçin...sonra tamama tıklayın..excelin ana akrana geliceksiniz..sonra yukarıdaki formül çubuğun =a2 yazıp ctrl+enter diyin.. hocamın anlattığı bu..

beyrekk bey..ddiğiniz işlemleri "açıklamlamalar ,sabitler formüller boşluklar.." dediğiniz sayfasına gelinceye kadar yapın..daha sonra orda boşlukları seçin...sonra tamama tıklayın..excelin ana akrana geliceksiniz..sonra yukarıdaki formül çubuğun =a2 yazıp ctrl+enter diyin.. hocamın anlattığı bu..

Teşekkür ederim şimdi oldu ama sizde takdir edersinizki nejdet üstadın anlatımından bu anlaşılmıyor ben iki saattir special özeli arıyorum meğerse boşluklarmış :) Teşekkür ederim.

arada olur böle..önemli olan hocamın sayesinde problemin çözülmüş olması..inanın bende yeni öğrendim bu bilgiyi..:)

Siz speciale takılmışsınız, hem türkçe hem ingilizcesini vermiştik zamanında :)

O kadar uğraştım bari açıklamayı ekleyim.

Ekli dosyalar

Geri