• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Boş Satıra Kadar Toplam Almak!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan shenko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excell 2003
Boş Satıra kadar toplam almak istiyorum.Yardımcı olabilirmisiniz??

Örneğin a:5 den a:500' e kadar toplam almak istiyorum. Ama "a" sutununda boş satırı gördüğünde, toplamı boş satıra kadar almasını istiyorum.

YArdımlarını için şimdiden teşekkürler, saygılar...

Selamlar,

Örnek bir dosya eklermisiniz.

Merhaba

Kod:
Sub AltToplamAL()
toplam = 0
For Each alan In Columns("a").SpecialCells(xlConstants, xlNumbers).Areas
SumAdres = alan.Address
toplam = WorksheetFunction.Sum(Range(SumAdres))
alan.Offset(alan.Count, 0).Resize(1, 1) = toplam
toplam = 0
Next alan
End Sub

Sayın Zafer, Makro yu formülle yazmak mümkün mü?

Merhaba

makro ile olsun fakat Toplam alınan yere değer değil formülmü olsun istiyorsunuz.

Sadece formul olursa işimi görecektir. Saygılar..

Merhaba

A sütunununda ilk hücre ile son verinizden 1 sonraki boş hücre dahil seçiniz.
sonra düzen /git özel'i seçin orada boşuklar seçeneğini işaretleyin tamam'a basın sonra araç çubuğundaki Toplam tuşuna basın.

Yukarıda ekte bir dosya gondermiştim Sayın Zafer, o dosya içerisinde anlatabilirmisiniz lütfen?

Merhaba

Benim anlattıklarım sizin sutununuzdaki toplam alınacak hücrelere uygun değil.Siz toplam hucresini verilerin üstündeki boş hücreye yazmak istiyorsunuz.Benim bahsettiğim verilerden sonraki ilk boş satıra toplam almakla ilgili.

Bununla ilgili olarak formül olurmu bilemiyorum.

İlginiz için çok teşekkür ederim Sayın Zafer. Umarım yardım edebilecek birisi çıkar..

Selamlar,

Orjinal dosyanızda göndermiş olduğunuz örnek dosyadaki gibi alanlar renklimi? Ayrıca toplam alınacak satırlar siyah renkmi? Eğer böyle ise makro ile çözüm bulabiliriz.

Selamlar,

Eğer makrolu çözüm isterseniz aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.

Kod:
Sub TOPLAM_AL()
    [E65536].End(3).Offset(1, 0).Select
    For X = [C65536].End(3).Row To 3 Step -1
    SON = Selection.End(3).Row
    İLK = Cells(SON, 5).End(3).Row
    If İLK < 3 Then Exit For
    Cells(İLK - 1, 5).Select
    Selection.Formula = "=SUM(" & "E" & İLK & ":E" & SON & ")"
    Next
    MsgBox "İŞLEM TAMAMLANMIŞTIR.", vbInformation
End Sub

Selamlar,

Küçük bir hatırlatma makroyu aynı alan üzerinde bir kez çalıştırın. İkinci kez çalıştırırsanız hatalı sonuç alırsınız.

Malesef Sayın COST_CONTROL, orjinal dosyada renklendirme yok size kolayca anlatabilmek için örnek dosyada renklendirme yapmıştım.

Selamlar,

Önerdiğim kodu denermisiniz. Renk ayrımına gerek kalmadan toplamları almaktadır.

Sayın COST_CONTROL verdiğiniz makro gayet iyi çalışmakta. Ellerinize ve emeğinize sağlık.
Açıkçası bu işlem için makro gerekeceği aklıma gelmemişti, ayrıca dosya oldukça büyük olduğundan makro yazmak ikinci tercihim. Eğer verdiğiniz bu makro yerine kısa bir toplam formulu yazamıyorsak, mecburen verdiğiniz makroyu dosya içerisinde kullanıcam.
Tekrar tekrar teşekkürlerimi sunar, sagılar dilerim...

Geri