• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Boş olan hücreye boş yazdırma

Excel Vers. ve Dili
2010-Türkçe
Merhabalar, I Sütununda boş olan hücrelere en son dolu satırdan önceki olanlara YOK yazdırabilirmiyiz? Yardımlarınızı rica ediyorum.

Son düzenleme:
Sekmelerdeli listeyi tabloya aktarma

üstteki konudan bağımsız konu açmaya çalıştım fakat hata oldu herkesten özür dilerim

Ekli dosyalar

I sütununu seçin F5 e basın -> Özel ->Boşluklar ->Tamam a tıklayın. Boşluklar seçili hale gelecek. Klavyeden YOK yazıp CTRL + Enter a tuşlayın. denedim.o sütundaki en son dolu olana kadar değilde sayfada son dolu hücrenin hizasına kadar YOK yazdırıyor. Ancak I sütunun tümünü değilde yazdırmak istediğiniz alanı seçerseniz istediğiniz tam olur.(I1:I100 aralığı gibi)

Bu uygulama Sayın Necdet Yeşertener in imzasında bulunuyor.

Özelden sonraki seçeneklere baktığınızda seçtiğiniz alandaki metinleri, sayıları, hataları vb.. seçebiliyorsunuz.

I sütununu seçin F5 e basın -> Özel ->Boşluklar ->Tamam a tıklayın. Boşluklar seçili hale gelecek. Klavyeden YOK yazıp CTRL + Enter a tuşlayın. denedim.o sütundaki en son dolu olana kadar değilde sayfada son dolu hücrenin hizasına kadar YOK yazdırıyor. Ancak I sütunun tümünü değilde yazdırmak istediğiniz alanı seçerseniz istediğiniz tam olur.(I1:I100 aralığı gibi)

Bu uygulama Sayın Necdet Yeşertener in imzasında bulunuyor.

Özelden sonraki seçeneklere baktığınızda seçtiğiniz alandaki metinleri, sayıları, hataları vb.. seçebiliyorsunuz.

Mahmut bey öncelikle teşekkür ederim bunu makro bloguna eklicemde makro ile yapılabilir mi?

Aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayıp deneyiniz. Makro kaydet yoluyla oluşturup düzenledim:

Kod:
Sub boş()
    son = Cells(Rows.Count, "I").End(3).Row
    Range("I1:I" & son).SpecialCells(xlCellTypeBlanks) = "boş"
End Sub

hocam çok teşekkür ederim çalıştı

Geri