Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Boş hücreyi bir önceki hücre bilgisi ile doldurma ve eğer ile bilgi sorgusu
Merhaba arkadaşlar
ekteki dosyada iki ayrı şlem yapmak istiyorum birini eğer le yapmaya çalıştım ama yetersiz kaldı sanrım sonuç vermedi her ikisi içinde örnek ve yapmak istediklerim yazılı yardımcı olursanız çok sevinirim..
İlk olarak sorularınıza lütfen uygun başlıklar veriniz. Arama yapan ve aynı sorunu yaşayan arkadaşlarımıza kolaylık olması açısından bu kurala uymanızı rica ediyorum.
İlk sorunuz;
A7:A33 hücrelerini seçin.
CTRL+H ile değiştir menüsünü açın. İlk kutucuğa space tuşu ile bir boşluk verin ve tümünü değiştir tuşuna tıklayın.
Aynı hücreler seçili iken seçili alan üzerinde sağ klik yapın ve hücreleri biçimlendir seçeneğini seçin. Açılan pencereden genel formatını seçin ve pencereyi kapatın.
F5 tuşuna basın ve özel seçeneğini seçin. Açılan pencerede boşluklar seçeneğini seçin.
Otomatik olarak boş olan hücreler seçilmiş olacaktır.
Formül çubuğuna =A7 yazın ve CTRL+ENTER tuşlarına basın.
Bütün boş hücreler bir önceki bilgi ile tamamlanacaktır.
Sizin dosyanızda boş gibi görünen hücrelerde space (ara) tuşu ile bir boşluk bırakılmış. İlk olarak bunları temizlemelisiniz. Ondan sonra bahsedilen yöntemi uygularsanız çalışacaktır.
Korhan bey çok teşekkür ederim istediğim işlemi yaptım tabloda
dediğiniz gibi sorun boş hücrelerde boşluk verilmiş olmasından kaynaklanıyor fakat bu raporu başka bi programdan alıyoruz zaten.yani her boş hücrede space kullanılmışsa o raporu tek tek temizlemem mümkün değil. bunu yapabiliceğim daha kısa bi yol olabilir mi acaba..
yoksa işlemi hızlandırim derken daha çok zaman alıcak.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.