• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Boş gibi görünen hücre

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba,
Aşağıdaki kod ile "B" sütununda boş hücreleri siliyorum. Ancak başka sayfalardan bu alana kopyalama yapıyorum ve bazı hücreler boş gibi görünse de aşağıdaki kod ile silinmiyor.

Columns("b:b").SpecialCells(xlCellTypeBlanks).Delete (3)

Boş görünen bu hücreleri silmek için nasıl bir kod kullanmalıyım.
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Merhaba;

Range("B1:B1048576").Select
Selection.ClearContents

Şeklinde deneyin. (bu tüm sütunu temizler)

Sonuç alamaz iseniz;
Hiç kullanmadığınız bir sütunu makro ile kopyalayıp B sütununa yapıştırın. (bu hücrede uygulanmış biçimleride standart hale getirecektir.)

İyi çalışmalar.

Merhaba muygun,
Sorun verilerin bulunduğu kopyalanan sütunlarda. Şimdiye kadar da zaten böyle yapıyordum.Fakat farklı sayfalarda birçok işlem yapılıyor ve filtrelenerek bu sayfaya aktarılıyor.İçlerinde tekrar tekrar yazılıp silinmiş hücreler de oluyor.Her kopyalamdan sonra formu kapatıp sayfaya dönerek bu işlemi yapmak biraz fazla zaman alıyor.
Ben sadece boş gibi görünen hücreleri temizlemek veya silmek istiyorum.
İlginiz için teşekkür ederim.

Merhaba,

Boş gibi görünen hücrelerde herhangi bir karakter var mı?

Mesela boşluk gibi !

Tekrar merhaba muygun,
Önerdiğiniz yolu zaten kullanmama rağmen kopyalama yöntemini değiştirmek aklıma gelmemişti.Cümleniz içinde geçen " biçim " sözcüğü anahtar kelime oldu..Tekrar teşekkür ederim. Esenkalın..

Merhaba Sayın Korhan Ayhan,
Açıkcası o da aklıma gelmemişti ama, sadece değerleri kopyaladığımda boş hücreler siliniyor.Sizce bu ne anlama geliyor ?

Merhaba,

Dosyanızdaki verileri görmeden yorum yapmak doğru olmaz. Dosyanız büyükse sorunlu olan küçük bir bölümünü eklerseniz inceleme şansımız olur.

Merhaba Sayın Korhan Ayhan,
Dosyanın boyutu çok büyük. #5 nolu mesajda belirttiğim gibi sorunu (sebebini bilmesem de :) )çözdüm. ilginize teşekkür ederim.

Geri