• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Borç alacak

Excel Vers. ve Dili
2010 & 2007 & 2013
Arkadaşlar bayramınız Mübarek olsun.
bir nakliye şirketinin muhasebe kayıtlarını excelle dökümünü sıfırdan gerçekleştirmek için çok basit bir taslak hazırlamaya çalışıyorum basit takıldığım hususlar var eki incelermisiniz harici önerileriniz olursa müteşekkir kalırım

Ekli dosyalar

basit takıldığım hususlar var eki incelermisiniz harici önerileriniz olursa müteşekkir kalırım
. . .

Tavsiyem bu işe gir girişmemeniz olur. Bu işlemde bile takılıyorsanız, önce biraz daha excelinizi geliştirip daha sonra programlama aşamasına geçmeniz olur.

Kod:
=EĞER(G5=0;"OK";EĞER(G5>0;"BORÇLU";"ALACAKLI"))

. . .

Evet haklısınız, bende takılarak öğrenebiliyorum başka bir yolu varsa o pencereden bakmak isterim.
Ekte göndermiş olduğum verinin bakiye listesi sayfasında 2 adet problem yaşamaktaydım sayfa içinde ufak notlar ile belirttim. bunlar için yardımcı olurmusunuz ?

. . .

BAKİYE LİSTESİ sayfasında
A2 sarı dolgulu alandan müşteriyi seçiniz ve
bilgilerini getirmek için butonu tıklayınız, sayfaya gitmek için diğer butonu kullanın.
H sütununu yardımcı olarak kullandım.

İnceleyiniz.
. . .

Ekli dosyalar

S.A.
kod getir sekmesini sanırım istemeden pasif hale getirdim buton duruyor ancak sekme yok nasıl düzeltebileceğimi öğretir misiniz yukarda sizin göndermiş olduğunuz tablodaki makroları direk alıp düzeltmek istediğim tabloda ki var olan makronun üzerine yazmak istedim olmadı

Ekli dosyalar

. . .

BAKİYE LİSTESİ sayfasında
H sütunu seçiniz.
2 adımda gösterdiğim yere liste yazıp, enter yapın.
Sekme geri gelecektir.

. . .
attachment.php

. . .

Ekli dosyalar

• 1_01.jpg
    1_01.jpg
    84.6 KB · Görüntüleme: 85
sütunu seçtim de ad kotasında liste çıkmıyor. En son eklediğim tabloya baktıysanız liste artık iki ayrı sütün da gözüküyor aslında tek sütundaydı bu hatayı da şu işlemden sonra oluştu sanırım:
özet diye bir sayfa oluşturdum en son bakiye listesindeki sayfa listesiyle özet sayfasında ki listeyi düşey arayla çakıştırdım çakıştırma bittikten sonra boş sütunda uygulamış olduğum formülü silince sizin yapmış olduğunuz sutun daki listenin yeri değişti

. . .

H sütunundaki verileri silmeniz önemli değil, kodlar her defasında yenilen oluşturuyor.
Yukarıdaki mesajı dikkatli okuyunuz.
2.adımın olduğu yere liste yazıp enter yapın.

Dosya ektedir.

. . .

Ekli dosyalar

sütunu seçip dediğinizi yapmıştım şu an tekrar tekrar yine yaptım sonuç olumsuz.
eki düzeltmişsiniz elinize sağlık zaman ayırdığınız için teşekkür ederim
hayırlı akşamlar

Geri