• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bölme ve aşağı yuvarla

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan teyadih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excell 2016 Türkçe 64 bit
Merhaba arkadaşlar elimdeki sayıyı yıl ay gün şekilde bölüp aşağı yuvarlayacak formüle ihtiyacım var

-A sütununda 830 sayısı var

-B sütununda A sütununu 360'a bölerek aşağı yuvarlayıp yılı bulsun (830/360= 2 olacak)

-C sütununda B sütunundaki sayıyı 360'la çarpıp oluşan sayıyı A sütunundan çıkarıp kalanı 30'a bölerek aşağı yuvarlasın (830-2x360=110/30=3 olacak)

-D sütununda ise A sütunundan B sütunundaki sayının 360'la çarpımı ile C sütunundaki sayının 30 ile çarpımının çıkarılması sonrası kalan sayıyı versin (830-720-90=20 olacak)

biraz karışık oldu sanırım
kısacası
B sütununda A sütununu 360'a bölüp aşağı yuvarlayıp yılı bulsun
C sütununda Kalan sayıyı 30'a bölüp aşağı yuvarlayıp ayı bulsun
D sütununda ise kalan günü versin
teşekkür ederim şimdiden

Merhaba.

Hakikaten formül çubuğuna = yazıp birşeyler yapmayı deniyor musunuz?
Yoksa hiç deneme yapmadan mı soru soruyorsunuz?

Formül çubuğuna aşağıdakilerden birini yazıp, formül çubuğunun solundaki f(x) düğmesine tıklayınca Ms.Excel size yol gösterecektir.

Kod:
=[COLOR="red"]YUVARLA[/COLOR](
=[COLOR="red"]AŞAĞIYUVARLA[/COLOR](
=[COLOR="Red"]TAMSAYI[/COLOR](
.

Cevabınızın tamamını şimdi gördüm ihtiyacım olanları daha önce kullandığım benzer formüllerle deniyorum olmazsa soruyorum bende Yıl ve Günü buldum ama Ay bazında yapamadım bu kadar küçümsemeniz hoş değil basit olduğunu düşünüyorsanız cevap yazmazsınız

[/QUOTE]
Cevabınızın tamamını şimdi gördüm ihtiyacım olanları daha önce kullandığım benzer formüllerle deniyorum olmazsa soruyorum bende Yıl ve Günü buldum ama Ay bazında yapamadım bu kadar küçümsemeniz hoş değil basit olduğunu düşünüyorsanız cevap yazmazsınız
Tekrar merhaba.

Öncelikle cevabımda küçümseyici herhangi bir kelime göremiyorum.

Forumda bunca kişinin sorusuyla ilgilenen biri olarak aşağıdaki hususları belirtmeliyim.
-- Mümkün olduğunca sorunu, soru sahibinin kendisinin halletmesi için yol gösterici mahiyette sorular yöneltiyor, küçük ipuçları vermeye çalışıyoruz,
-- Hala sorun halledilmemişse ve Ms.Excel bilgimiz buna yeterliyse, formül veya makro içeren çözüm önerisinde bulunuyoruz.
-- Sorunun ve örnek belgelerin yapısına ilişkin temel değişiklik önerimiz varsa da, çözümü içeren belge hazırlıyoruz.
-- Yani forumun esas işlevi eğitim/yol göstericilik diyebiliriz ve sorulara cevaplar yazmaya çalışan biri olarak, bu cevapları yazarken biz de kendimizi geliştiriyoruz.
-- Amaçlarımdan biri ise; sorular soran üyelerin zaman içerisinde, soru cevaplamaya başladıklarını görmek.
(Bunun canlı örneği de şahsen benim. Önceleri sadece sorular sorarken artık sorulan sorulara cevaplar yazıyorum.)

-- Sorunuzun çözümüne ilişkin olarak eklediğim belgeye buradan erişebilirsiniz.
-- Belgede, yazdığınız cümlelere göre adım adım uygulanan işlemler var.
.

Geri