Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
bölgeyi seçip yılı seçip ayları seçip listeden Toplam aldırmak
sayın sakman26 çözüm için teşekkür ediyorum
siz sorumu ve verileri biliyonuz artık
şimdi sizden isteyeceğim şu
yukarıda yeşil renkli verdiğim çizelgede her ay sadece kendisine ait tutarlar yazıyordu diğer sonuçlar bu tablodan elde edildi.
şimdi ise tablonun biçimi ay yıl kısmı aynı fakat veri olarak hangi ayda tutar varsa o ay kendinden öncekilerle toplam olarak verilirse böyle bir tablodan ay ay tutarlara nasıl geçeriz
selam,
yapılan çalışmada , yıla ait ayların verileri gelmektedir. Yani kümülatif toplamlar 2011 yazan satırın alt tarafına Kümülatif Toplam satırı yazarsanız sonuçlar doğru çıkacaktır.
Bir sonraki ek te bu satırı ilave ederek göndereceğim.
Şimdi bir sonraki ek için bir sorum olacak...
Yeşil alandaki veriler ,her yıl için ayrı ayrı toplanarak mı gidiyor , yoksa 2011 ocak tan itibaren sürekl olarak toplanarak mı gidiyor..
kolay gelsin..
yeşil alandaki veriler her yıla denk gelen aylardaki tekil veriler toplanarak gelmiyo
ilk çözümünüzde en son eklediğiniz kısımda ben toplanarak değeri sormuştum orda hatalı çözüm vardı
örnek 2012 şubat daki değeri aradığımda 2011 (ocak-aralık)+2012 ocak+şubat demek oluyo
yada 2013 mart demek (2011+2012) (ocak-aralık)+2013 ocak+şubat+mart demek
ikinci sorumda ise yeşil tablodaki verilerin toplanarak elde edildiğini varsaysak tekile geçiş nasıl olur
örnek atıyorum 2011 ocak demek sadece 2011 ocaktaki değer
2011 mart demek 2011(ocak+şubat+mart demek oluyo
2012 mart demek (2011 (ocak----aralık)+2012(ocak+şubat+mart) anlamına geliyo
inşallah anlam kaygısına yol açmamışımdır
işin aslı şu sayın sakman karayollarına iş programı hazırlıyoruz biz önce her ay ne tutacağını gösteren liste verimiştik yani tablo 1 yeşil alan
bu belli iken birçok sonuca çıkılıyo
ama bölge her ayda görmek istediği değer toplanarak gelen değer olsun dedi
şimdi bende toplanarak oluşturulmuş bir tablo elimd eolduğunu varsayıp diğer sonuçlara ay ay verilere formülle nasıl geçerimi bulmaya çalışıyorum
ay ay veriler, o sadece o aya ait bir veri gurubunda, toplamsal sonuçlara nasıl ulaşırım tipinde isteklerim oldu bu soru gurubunda tablo stili yeşil dolgulu değiştiremiyorum
ha burda iş çeşidi diye ayrımlar var ben bölge adları verdim o kısımlara
işte bir bölgeye ait 2013 yılında mart ayında toplam ne gösterir gibi teks eferde formüllerle bulsak
sorumun matematiğini anlamışsınızdır inşallah sayın sakman26 bir tablo verip bundan elde edilebilecek ne kadar sonuç varsa bunları öğrenmek istiyorum
selam,
Yeni olarak hazırlanan bu dosyada
1 - Bir önceki dosyada ile ilgili uyarınız xxx sayfasında düzeltildi....
2 - S1 sayfası yaratıldı ve bu sayfada;
a - yekünlü toplamlardan hareketle , her bir ayın kendine ait Verileri hesaplandı.
b - herbir ayın kendi verileri tablosundan hareketle , yıllara ait her bir ayın Toplamlı Değerleri hesaplandı.
c - herbir ayın kendi verileri tablosundan hareketle , yıllara ait her bir ayın Kendi Verileri hesaplandı.
d - herbir ayın kendi verileri tablosundan hareketle , istenilen yıla ait her bir ayın Kendi Verileri hesaplandı.
e - herbir ayın kendi verileri tablosundan hareketle , istenilen yıla ait her bir ayın Toplamlı Değerleri hesaplandı.
Eki inceleyiniz...
Kolay gelsin..
bu sabah çalışmanızı arşivime aldım sayın sakman26
şimdilik bu tablodan istediklerim bu kadardı sizde tüm sonuçları 1. tabloya göre (yeşil dolgulu) yapmışsınız çok teşekkür ederim
dosya eklemiyorum isteğim şu sayın sakman26 yeşil dolgulu tablomdaki veriler TOPLAMLI olarak verilmiş olsaydı Ay Ay iş İş geçişleri nasıl olurdu zorlandığım bu bunu dönüştürebilirmisiniz.
selam,
iyi dlekleriniz için teşekkürler..
ama son sorunuzdan birşey anlayamadım. Ay Ay İş İş geçişleri nedir? Açıklayabilirseniz sevinirim.
kolay gelsin..
son yazdığınızı görmedim özür dilerim sayın sakman
tekrar belirteyim istediğimizi
yeşil dolgulu alanda verilmiş veriler her ay sonuna kadar toplamları göstermiş olsaydı
işteğim ise
tabloyu ilk hale nasıl dönüştürürüm (toplamlı halden ay ay olan miktara geçiş)
selam,
en son göndermiş olduğum dosyada bu zaten var..
dosyanın son sayfasına baktığınızda ilk yeşil dolgulu aln TOPLAM lar. Hemen altındaki yeşil alan ise Toplamlardan AYLIK Verilere dönüştürülmüş hali..
sanıyorum yanlış anlamadım..
Kolay gelsin...
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.