- Excel Vers. ve Dili
- excel 2003
Merhaba,
Bir konuda yardıma ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.
Önce kısaca anlatayım A,B ve C sütunlarımda mail adresleri var ve istediğim aralıklara mail göndermeye çalışıyorum.
Yalnızca A veya yalnızca B sütununa gönderebiliyorum A ve B veya B ve C gibi bitişik sütunlardaki adreslere de yollayabiliyorum ancak A ve C sütunundakilere göndermem gerektiğinde B'dekilere de gönderiyor.
Yazdığım komut aşağıdaki gibidir bahsettiğim şekilde gönderebilmek için ne yapmam gerekiyor.
Sub mail()
ActiveSheet.Range("A3:B32").Select BİTİŞİK SUTUNLARDA SORUN YOK
ActiveSheet.Range("A3:A32,C3:C32").Select BUNU YAPINCA B SUTUNUNUDA ALIYOR SADECE A VE C SUTUNU KALSIN İSTİYORUM
ActiveWorkbook.EnvelopeVisible = True
With ActiveSheet.MailEnvelope
.Introduction = "Değerli Bölüm Yöneticilerim;" & Chr(13) & Chr(13) & Date - 1 & " Tarihli Bölüm Bazlı Ciro Raporu aşağıda belirtildiği gibidir." & Chr(13) & Chr(13) & Chr(13) & " Bilgilerinize Arz Ederim." & Chr(13) & Chr(13) & " Saygılarımla."
.Item.To = "mail@mail.com.tr"
.Item.CC = "mail@mail.com.tr"
.Item.Subject = Date - 1 & " Bölüm Bazlı Ciro Raporu"
.Item.Send
End With
MsgBox "Mail gönderildi"
End Sub
Bir konuda yardıma ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.
Önce kısaca anlatayım A,B ve C sütunlarımda mail adresleri var ve istediğim aralıklara mail göndermeye çalışıyorum.
Yalnızca A veya yalnızca B sütununa gönderebiliyorum A ve B veya B ve C gibi bitişik sütunlardaki adreslere de yollayabiliyorum ancak A ve C sütunundakilere göndermem gerektiğinde B'dekilere de gönderiyor.
Yazdığım komut aşağıdaki gibidir bahsettiğim şekilde gönderebilmek için ne yapmam gerekiyor.
Sub mail()
ActiveSheet.Range("A3:B32").Select BİTİŞİK SUTUNLARDA SORUN YOK
ActiveSheet.Range("A3:A32,C3:C32").Select BUNU YAPINCA B SUTUNUNUDA ALIYOR SADECE A VE C SUTUNU KALSIN İSTİYORUM
ActiveWorkbook.EnvelopeVisible = True
With ActiveSheet.MailEnvelope
.Introduction = "Değerli Bölüm Yöneticilerim;" & Chr(13) & Chr(13) & Date - 1 & " Tarihli Bölüm Bazlı Ciro Raporu aşağıda belirtildiği gibidir." & Chr(13) & Chr(13) & Chr(13) & " Bilgilerinize Arz Ederim." & Chr(13) & Chr(13) & " Saygılarımla."
.Item.To = "mail@mail.com.tr"
.Item.CC = "mail@mail.com.tr"
.Item.Subject = Date - 1 & " Bölüm Bazlı Ciro Raporu"
.Item.Send
End With
MsgBox "Mail gönderildi"
End Sub