• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Bitişik İsim Soyisimi Ayırma

Katılım
5 Ocak 2016
Mesajlar
129
Excel Vers. ve Dili
office 2010
Merhaba arkadaşlar ,

Elimde 1000 e yakin isim soyisim var yalnız bunlar bitişik ve aralarında herhangi bir noktalama işareti olmadıgından ayırım yapamıyorum, isimlerin yazılış şekli aşagida ornek olarak yazdım , Yarına kadar çözüm bulamazsam tek tek ayırmak zorunda kalacagım , Konuyla ilgili Acil yardımlarınızı bekliyorum.

Örnek isimler:
SERDARGUL
ALIDEMIR
MUHAMMETAKSOY
 
Son düzenleme:
Zor.

Ama teker teker adı ve soyad arasına bir adet boşluk eklenirse olabilir.
 
Karışıkta olsa kişilerin soyisimlerini bir sütuna yazarsanız ayrılabilir.Örnek dosya yükleyiniz bakalım.
 
Hiç bir kıstas yok.
Bu şekli ile ayrılamaz.:cool:
 
Hazırda bir "isim" veritabanı olsa kolaylıkla ayrılabilirdi. Kolay gelsin...
 
Merhaba serdar.gul,
1000 hücreyi taş çatlasa 1 saatte 1 ya da 2 aralık ekleyebilirsiniz. Bu arada isimleri de kontrol etmiş olursunuz. Ad soyad ayrı hücrelere ayrılacaksa bu işlemi tamamladıktan sonra haber verin size hemen örnek göndereyim.
Kolay gelsin
 
İlginize Teşekkür ederim arkadaşlar. Benim sorunum isimler arasında hiç işaret veya boşluk olmamasıydı. Manuel olarak boşluk koydum daha sonra hücrelere formül ile ayırdım.
 
Geri
Üst