• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birleştirilmiş hücrelerde sıralama yapmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Pro Plus
Merhabalar ,

birleştirilmiş hücrelerde sıralama yapmak istiyorum konuyla ilgili bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum teşekkür ederim.

Merhabalar ,

birleştirilmiş hücrelerde sıralama yapmak istiyorum konuyla ilgili bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum teşekkür ederim.

Örnek dosya koyarsanız yardımcı olmaya çalışayım. Soru net ama ne nasıl sıralanacak. Dosya koyamıyorsanız Veri' den Sıralama fonksiyonunu kullanabilirsiniz.
Kolay gelsin

örneğin ben a1 ile a2 yi birleştirdim yan sütunda da b,c,d,e nin 3. ve 4. sütunlarını birleştirdim f,g,h 3. ve 4. sütunlarını birleştirdim haliyle birleştirmeler aynı olmadığı için büyükten küçüğe sıralama yapamıyorum bunun hücreleri çözmeden sıralama yöntemi varmıdır metni kaydır seçimin arasında her iki yana yasla ile yapıyorum ancak filitreleme yaptığımda biçimlendirmem bozuluyor o bozulunca tanımlamalarda karışıyor haliyle

örneğin ben a1 ile a2 yi birleştirdim yan sütunda da b,c,d,e nin 3. ve 4. sütunlarını birleştirdim f,g,h 3. ve 4. sütunlarını birleştirdim haliyle birleştirmeler aynı olmadığı için büyükten küçüğe sıralama yapamıyorum bunun hücreleri çözmeden sıralama yöntemi varmıdır metni kaydır seçimin arasında her iki yana yasla ile yapıyorum ancak filitreleme yaptığımda biçimlendirmem bozuluyor o bozulunca tanımlamalarda karışıyor haliyle

Örnek dosya olmadan sorunuzu anlamak zor oluyor.
Kolay gelsin

Dosyanızda gereksiz hücre birleştirmeleri yapmışsınız. Her veriyi 2 satıra, bazı verileri 2 bazılarını daha fazla sütuna birleştirme yoluyla kaydetmişsiniz.

Excelde eğer çok zorunlu değilse hücre birleştirmeden kaçınmak gerekir. Görebildiğim kadarıyla sizin dosyada sadece görünüm amaçlı birleştirmeler var. Birleştirmeleri iptal edip her veriyi ayrı hücreye yazar ve başlık satırı kullanırsanız istediğiniz her işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz.

Hücreleri metin kutularına bağlayarak görsel şeyler hazırlıyorum bu şekildeyken birşey yapılamazmı

Birleştirme yerine satır yüksekliği ve sütun genişliğini değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Hücreleri metin kutularına bağlayarak görsel şeyler hazırlıyorum bu şekildeyken birşey yapılamazmı

Abdullah Bey merhaba,
Forumdaki üstadlar başka bir yol bulmadıkça Yusuf Beyin dediği gibi sıralama için birleştirilmiş hücre kullanmamak işin çözümü.Dosyanıza iki sayfa ekleyip hücrelerin biçimlerini değiştirdim. İşinize yarıyorsa sayfalardan birini kullanırsınız. Yaramıyorsa üzgünüm. :???:
Kolay gelsin

Ekli dosyalar

Geri