• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birleştirilmiş Hücrelerde metine göre satır genişliği

Excel Vers. ve Dili
Office 2003
Herkese hayırlı geceler.
Yapmak istediğim belli bir aralıktaki birleştirilmiş olan hücreler içerisine yazılacak metin durumuna göre satır yüksekliğinin otomatik genişlemesini satır küçülürsede küçülmesini istiyorum. Forumda araştırdım lakin birleştirilmiş hücre için olan kodu bulamadım. İlgilenen tüm üyelere şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Tekrar merhaba.

Bir önceki cevapta eklediğim belgede yer alan kod'a mavi satırdan önce aşağıdaki kırmızı satırı da ekleyin.
Böylece yazıtipi boyutuna ilişkin işlem de gerçekleşecektir.
Yalnız kod'un tetiklenmesi için herhangi bir hücrede değişiklik
(herhangi bir hücrede F2 -> ENTER işlemi yaparak veya herhangi bir hücreye fareyle çift tıklayıp ENTER ile hücreden çıkılması)
olması gerekir.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][COLOR="Red"]Cells(Target.Row, "AF").Font.Size = Cells(Target.Row, "B").Font.Size[/COLOR]
[COLOR="Blue"]Rows("50:63").EntireRow.AutoFit[/COLOR][/FONT]

Anlaşılacağı üzere işlemin asıl yapıldığı kısım AF sütunu oluyor.

Hocam teşekkür ederim. Bu konu hakkında özelden size mesaj atmıştım. Evet istediğim buydu. Sanırım özelden gelen mesajı gözden kaçırmışsınız. Bu konu yeni açtığım konu ile ilgili değil. Bu konu yeni açtığım konuya benzemiyor. Saygılar sunarım

Estağfurullah, demekki fark etmemişim.
Sağlıcakla.

Rica ederim hocam ne demek. Ne öğreniyorsak buradaki hocalarımızdan sizden birşeyler öğreniyoruz. Sayenizde çalışmalarımıza hem nefes hem renk veriyoruz. Teşekkür etmek ve verilen emeklerinize saygı duymak gerekiyor.
Saygılarımla

Hocam eline sağlık. Hücre içine yazınca sorun çözülüyor. Ancak Birleştir formülü kullanıp uzun bir metin alınca maalesef yeni metne göre hareket etmiyor. Sanırım formülün uzunluğunu alıyor. Bunun çözümü var mı?

Geri