• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birleştirilmiş Hücrede Sıralama Yapma

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2019 TR 64 Bit
Başlıkta Belirttiğim gibi Sıralama yapmak istiyorum ancak Birleştirilmiş Hücre olduğu için sıkıntı.Bunu aşmanın yolunu arıyorum.
Örnek Dosya Ekte.
İlgilenen Üstadlara Teşekkürler.

askm Arkadaşın Kodu Doayaya Uygulandı

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Mevcut sıralama kodunuzda E7:S286 arası verileri sıralıyor. Sizin istediğiniz D sütununu dahil etmesi ise,
1. çözüm : Öncelikle unmerge ile d sütununda birleştirilmiş hücreleri ayırın. E ye göre sıralama sonrasında tekrar d sütununu 4 satırda bir step yaparak birleştirin.
2.çözüm : Yine önce sıralama yapın, sonra sırası ile E den verileri tekrar D ye çektirin (Step ile atlatarak)

Yalnız worksheet olayında kodlar olduğu için iki şekilde de bir yavaşlık olacaktır.

worksheet deki makrolar sorun değil Bilgi girişleri bittikten sonra sıralamayı bir kez yaptıracağım
2.çözüm : Yine önce sıralama yapın, sonra sırası ile E den verileri tekrar D ye çektirin (Step ile atlatarak)
bu kısım maro kodunu oluşturamadım

Son düzenleme:
Kod:
Sub Siralama()
Dim SonSat As Long
SonSat = Range("E" & Rows.Count).End(xlUp).Row
    Range("E7:S" & SonSat).Sort Key1:=Range("E7"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, DataOption1:=xlSortNormal
    'Range("D7:D286").Sort Key1:=Range("D7"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, DataOption1:=xlSortNormal
    Range("A1").Select

Range("D7:D" & SonSat).ClearContents
For i = 7 To SonSat Step 4
    Cells(i, 4) = Cells(i, 5)
Next i
End Sub

Yalnız Worksheet_Change olayından dolayı ilk isim soy ismi siliyor. Koddan önce o kısmı pasif etmeniz gerekiyor.

Sub Siralama()
Dim SonSat As Long
SonSat = Range("E" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Range("E7:S" & SonSat).Sort Key1:=Range("E7"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, DataOption1:=xlSortNormal
'Range("D7:D286").Sort Key1:=Range("D7"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess, OrderCustom:=1, MatchCase:=False, Orientation:=xlTopToBottom, DataOption1:=xlSortNormal
Range("A1").Select

Range("D7:D" & SonSat).ClearContents 'Pasif yapınca oldu gibi teşekkürler
For i = 7 To SonSat Step 4
Cells(i, 4) = Cells(i, 5)
Next i
End Sub

Daha önceden d de veri olursa diye temizleme kodu eklemiştim. Ama mevcut dosyanıza göre gerek yok sanırım.

Yavaşlık olacağınız yazmıştım. Bunu engellemek için sayfa kodlarını pasif yapıp kod işleminden sonra çalıştırabilirsiniz. Bir de Dim tanımından sonra;
Application.ScreenUpdating=False
yazın. End sub dan öncede bu değeri true yapın.

Rica ederim.

Geri