• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

birleştir komutuyla birleştirilen hücre içersinde metni biçimlendirme

Örneğin: ayrı ayrı hücrelerde yazılan "ali", "adem" ve "metin" yazılarını birleştir komutuyla birleştirdiğimde; BİRLEŞTİR("Ali"&"adem"&"metin") adem kısmının koyu veya italik olmasını istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Örneğin: ayrı ayrı hücrelerde yazılan "ali", "adem" ve "metin" yazılarını birleştir komutuyla birleştirdiğimde; BİRLEŞTİR("Ali"&"adem"&"metin") adem kısmının koyu veya italik olmasını istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bu işlemi formülle yapamazsınız. Ancak VBA ile yapılabilir. Böyle bir çözüm isterseniz bir örnek dosya ekleyin.

Aşağıdaki kodu dosyanızda çalıştırın.

Kod:
Sub birlestir()
[b13] = [b8] & " VE " & [b9] & " " & [b10] & " TARİHİNDE İSTANBULA GİTTİLER"
ilk = InStr([b13], [b10])
son = Len([b10])
[b13].Characters(Start:=ilk, Length:=son).Font.FontStyle = "Kalın İtalik"
[b13].Characters(Start:=ilk, Length:=son).Font.Strikethrough = False
End Sub

Bir de bunlara bakın.

Sub FORMULICI()
[b13] = [b8] & " VE " & [b9] & " " & [b10] & " TARİHİNDE İSTANBULA GİTTİLER"
With ActiveCell.Characters(Start:=14, Length:=11).Font
.Name = "Arial Tur"
.FontStyle = "Bold Italic"
.Size = 10
.Strikethrough = False
.Superscript = False
.Subscript = False
.OutlineFont = False
.Shadow = False
.Underline = xlUnderlineStyleNone
.ColorIndex = xlAutomatic

Range("C13").Select
End With
End Sub

Çok teşekkür ederim. Bunu çok detaylı programlarda kullanmak için VBA bilmek lazım gibi görünüyor.

Gönderdiğim dosya içerisindeki Geçici Kabul Tutanağı ile geçici Kabul teklif belgesindeki değişkenleri "Kalın" yazı biçimine çevirebilirseniz çok memnun olurum.Gösterdiğiniz alternatifle yapmaya çalıştım yine yapamadım. Yardımlarınınz için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar peki bu kodları bir sayfada veri bulunan tüm hücreler için düşeyara formülüne göre nasıl uyarlarız? Örneğin ekteki dosyada Etiket sayfasında sadece "Sayın :" ifadesinin (tüm hücrelerde) koyu olması için ne yapmamız lazım?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Dim i As Range

Sub Sayin()
Range("A1:B59").Copy
Range("A1").PasteSpecial (xlPasteValues)
For Each i In Range("A1:B59")
i.Characters(1, 8).Font.Bold = True
Next i
End Sub

Sub Formullerim()
For Each i In Range("A1:B59")
i.Font.Bold = False
i = "=VLOOKUP(RC4,İsimler!R1C1:R1000C5,2,0)&"" ""&VLOOKUP(RC[2],İsimler!R1C1:R1000C5,3,0)&""" & Chr(10) & """&VLOOKUP(RC4,İsimler!R1C1:R1000C5,4,0)&""" & Chr(10) & """&VLOOKUP(RC4,İsimler!R1C1:R1000C5,5,0)"
If WorksheetFunction.IsError(i) = True Then i = Empty
Next i
End Sub

Teşekkürler

Teşekkürler sayın erkankamilonas.

gerçekten çok işime yarayacak bir makro. kendime göre uyarladım.çok ta güzel oldu ama beceremediğim tek nokta var 23 sayfadada bulunan bu makrolar (her sayfadaki farklı metinlere uyarlandı) tek tek çalıştırılabiliyor ama ana sayfada [bilgiler] hücresinden girilen metin değiştiğinde bu 23 sayfada değişmiyor.

buna buton koyup makroyu her sayfada çalıştırmak mı gerek yoksa atladığım bir nokta mı var ?

örnek makroda ana sayfadaki isim değişince makrolu olan diğer iki sayfada da bilgi değişti ama bende olmadı.

sanırım kimsenin bakabilme fırsatı olmadı. olsun ben beklerim :)
hem acemi hem sabırsız değilimdir. :)

çok ısrarcı gibi görünmek istemiyorum ama çok uğraştım 15 sayfaya da bu kodları ekledim. sistemi çalıştıramayınca inanın emeklerim havada kaldı :(

Hangi makroyu kasdettiğiniz anlaşılmıyor?

açıklayıcı olamadıysam çok özür dilerim. sizin yukarıda gönderdiğiniz "İşyeri Teslim Tutanağı2.zip" dosyasında içerideki 4 sayfanın ikisinde birleştir komutuyla metin birleştirme içeren bir makronuz var. birleştirme içerisinde koyu yazılmış kelimeler. işte ben ordaki kodları kendi 15 sayfama uyguladım fakat bilgiler sayfasında hücrelerde değişiklik yaptığımda diğer 14 sayfada (koyultulmuş hücreler) değişmiyor. ancak tek tek her birisine girip makroyu play yapmam gerekiyor.

bu konuda yardımınızı rica ediyorum. teşekkür ederim.

açıklayıcı olamadıysam çok özür dilerim. sizin yukarıda gönderdiğiniz "İşyeri Teslim Tutanağı2.zip" dosyasında içerideki 4 sayfanın ikisinde birleştir komutuyla metin birleştirme içeren bir makronuz var. birleştirme içerisinde koyu yazılmış kelimeler. işte ben ordaki kodları kendi 15 sayfama uyguladım fakat bilgiler sayfasında hücrelerde değişiklik yaptığımda diğer 14 sayfada (koyultulmuş hücreler) değişmiyor. ancak tek tek her birisine girip makroyu play yapmam gerekiyor.

bu konuda yardımınızı rica ediyorum. teşekkür ederim.

sanırım bir daha kimseye bu tarz bir makro gerekmedi :( henüz sorunu çözemediğim için tekrar canlandırıyorum. lütfen kusura bakmayın.

2000 tane satırı birleştir

Arkadaşlar Merhaba, Belittiğim sutunda mail adresi olanları birleştirmesini istiyorum, Formülle çok uzun sürüyor, Makro ile de bulamadım, Teşekkürler,

Ekli dosyalar

Geri