• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

birleşik kutu nasıl yapılır

Excel Vers. ve Dili
2007,5
Değerli Hocalarım, arama yaptırdım , ya altın üyelik istiyo yada bulduklarım , anlatmadan eklemiş nasıl yapıldığını öğrenemiyom.

şimdi , tasarımdan , birleşik kutu yapıp, sayfaya ekledim, denetimden girdi aralığını ayarladım, tamam okdan seçiyom da hücre bağlantısına rakam getiriyo
yani okdan liste geliyo (isim ) bağlantı hücresinde rakam oluyo...

Örnek dosyanızı, GOOGLE DRIVE, YANDEX DISK, DOCYA.TC ,DOSYA.CO gibi dosya paylaşım sitelerine ekleyip linkini burada bildirirseniz yardım almanız daha kolay olur.

sedece birleşik kutu eklemiyi anlatsanız , kafi hocam

tasarıma gir , şurdan ekle , şu seçimi yap gibi

efendim, bi öğretecek yokmu değerli hocalarım,

aratıyom, ya hazır ekli, yada altın üyelikli, bi türlü nasıl yapıldığını öğrenemedim...

Tasarımdan, ekle, birleşik kutu dan ekleyip; aldığı hücreyi hedef hücre ayarladım...fakat hedef hücrüye rakam getiriyo neden (ismi rakama çeviriyo) ben nerede yanlış yapıyom.. baştan
nasıl ekleneceğini anlatan yokmu...bi öğrensem..

ayrıca eğer tasarımdan, açılan kutuyu seçersem, onu nasıl ayarlıyacağımı hiç bulamadım çünkü, onda ayar penceresi çıkmıyo

Zaman ayıran hocama teşekkür

Zor hocam , yapmaya çalışıyom, siz Ekle - Ad - Tanımla'yı Tıklayın
Açılan Pencerede demişsiniz , ekle penceresinde ad diye bişi yokki oraya takılıp kaldım

Ekle - Ad - Tanımla

Ekli dosyalar

• Ekle - Ad - Tanımla.jpg
    Ekle - Ad - Tanımla.jpg
    100 KB · Görüntüleme: 11
Ekle - Ad - Tanımla

ekle menüsünde Ad tanımla yok hocam

turuist hocam, sizinkini yapıyom ama =INDEX(H1:H20,G1,0) bu formüle hatalı diyo

Bu kadar karmaşa ve çözüm bulamamanıza rağmen ısrarla neden örnek bir excel dosyanızı foruma eklemiyorsunuz?
Belki aradığınız, istediğiniz şey çok basit; ancak istediğiniz şeyi dosya örneğinizle açıklarsanız çok kolay cevap bulacaksınız.

http://s3.dosya.tc/server31/nTtaHs/_r.rar.html

hocam bu örnekde hazır yapılmış bitane var,

birtane daha ilave etmek istiyom . oda sayfa1 de aratacak ama sayfa 2 yerine sayfa3 e sayfa1 formatına göre atacak, nasıl yapıldığın öğrensem çok iyi olur, hem açılan pencerdeki listeyi genişletir ayarlarını yapardım,,

cevap veren hocalarımda , belirttiğim gibi ya formül hatası ya şu ayara gir dediği yerde o ayar yok....kafayı yiyecem be kutu nasıl ekleniyo ( eklendeği yeri biliyomda, ben ekleyince hiç ayarlanmıyo, )

Öncelikle bu konuda forumdaki bilgiyi inceleyiniz.
http://www.excel.web.tr/f157/veri-doorulama-liste-uygulamasy-1-resimli-anlatym-t108728.html

Excel konusunda bilgi düzeyinize uygun şekilde; eklediğiniz örnek dosya üzerinde Veri Doğrulama uygulaması yapabilirsiniz.
Ancak; sayfalarda sadece Veri Doğrulama ile uygulama yapılmıyor.
Yapılan Veri Doğrulama da da Ad Tanımlaması yapılan veriler Liste olarak alınıyor.
Sayfa kodlarına VBE de yazılmış bir çok uygulama kodu ve formülleri var.
Bu nedenle; sizin gerçek dosya örneğinizi ve dosyanızda neler yapmak istediğinizi, excel dosyanızda belirtirseniz, çok daha kolay ve çabuk cevaplar bulabilirsiniz.
Lütfen, kendi örnek dosyanızı ekleyip, linkini forumda bildiriniz.

Hocam örneğinizin faydası oldu, ancak 13. mesajda ekli örnekdeki kutunun ayarlarına giremiyom, yapmak istediğim, bileşik kutuyu büyütmek, oka basınca 8 isim yerini 20-25 isim listesi açmasını sağlamak ve puntoları büyük olacak. ayarlarına nerden giricem örnekde ekli açılır pencerenin..

Teşekkür

Geri