• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birkaç sayfadaki verileri ortak bir sayfaya toplama

Excel Vers. ve Dili
excel 365
Office 365
Merhaba arkadaşlar,

Ek'e iliştirdiğim dosyada açık olarak ne yapılması gerektiğini hücre hücre yazdım

kısaca anlatmak gerekirse

bir excel dosyasında
-Rakamlar ile belirtilmiş bir kaç sayfa
-Veri toplama sayfası
-Firma sayfası
mevcut.

yapılmak istenen;
A-Rakamlı sayfada bulunan 2 başlıktaki verileri "veri toplama sayfası" na aktarmalıyız
B-Veri toplama sayfasındaki yine 2 başlıktaki veriyi "Firma sayfasına" aktarmalıyız

ancak veriler bazı şartlara bağlı olarak yapılması gerekiyor. Bu şartlar dosya içinde açıklamalı yazılı

dosyaya bakıldığında açık olarak anlaşılacaktır.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Tam anladımmı bilemiyorum ama eki tekrar kontrol edin.
İyi çalışmalar.

Mükemmel olmuş, çok teşekkür ederim.
şimdi bir tek elimdeki verileri bu dosya ile birleştirmek kaldı. bugün biraz baktım ancak tabloya yerleştirmede biraz sorun yaşadım. umarım çözerim.
ellerinize bilginize sağlık çok teşekkür ederim.
iyi çalışmalar dilerim..

Sn.muygun'un kodlarından yararlanarak, uygulamayı otomatik hale getirecek şekilde dosyanız revize edilmiştir.
İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

Sn.muygun'un kodlarından yararlanarak, uygulamayı otomatik hale getirecek şekilde dosyanız revize edilmiştir.
İnceleyiniz.

Turist bey

tam otomatik olmuş teşekkür ederim,
ancak oluşan bazı hatalar mevcut şöyleki,

benim veri dosyam 800'lü rakamlardan itibaren başlıyor, sanırım bundan kaynaklanan veri toplama sayfasında bazı sorunlar çıktı printscreen yapıp iliştiriyorum
attachment.php

birde aralarda bazı sayfalarda iptal durumu var, bunları atlatabilme şansımız varmı acaba? bunuda 2 nolu resimde gösterdim
attachment.php

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    100.1 KB · Görüntüleme: 144
  • 2.JPG
    2.JPG
    75.3 KB · Görüntüleme: 142
Sayın ermanusta,
Sayfa Numaralarınızın 800 lü veya başka bir biçimde olmasının önemi yoktur.
Yalnız, dikkat edilmesi gereken husus şudur:
Sayfa Numarası verdiğiniz bütün sayfalarınızın B4 hücresinde firma ismi bulunmalıdır.Kodlar B4 hücresinde bulunanı Veri Toplama sayfanıza aktarır.
Bu nedenle; bütün sayfalarınızda Firma isimlerini B4 hücresine tanımlayınız.

İptal edilen sayfalarınızı eğer sizin için gerekli değilse siliniz.
Silmek istemediğiniz takdirde;
İptal edilen sayfalarınızın da B4 hücresine İPTAL yazarsanız, Veri Toplama sayfanızda bunlar İPTAL olarak görülür.

Bunun dışında herhangibir sorun olmaması gerekir.

Deneyin, bir sorunla karşılaşırsanız, bilgi veriniz.

Sayın ermanusta,
Sayfa Numaralarınızın 800 lü veya başka bir biçimde olmasının önemi yoktur.
Yalnız, dikkat edilmesi gereken husus şudur:
Sayfa Numarası verdiğiniz bütün sayfalarınızın B4 hücresinde firma ismi bulunmalıdır.Kodlar B4 hücresinde bulunanı Veri Toplama sayfanıza aktarır.
Bu nedenle; bütün sayfalarınızda Firma isimlerini B4 hücresine tanımlayınız.

İptal edilen sayfalarınızı eğer sizin için gerekli değilse siliniz.
Silmek istemediğiniz takdirde;
İptal edilen sayfalarınızın da B4 hücresine İPTAL yazarsanız, Veri Toplama sayfanızda bunlar İPTAL olarak görülür.

Bunun dışında herhangibir sorun olmaması gerekir.

Deneyin, bir sorunla karşılaşırsanız, bilgi veriniz.

Turist Bey, henüz tam sonuç alamadım, sanırım farklı bir sorun var. sizin hazırladığınız kodların ekli olduğu elimdeki veri dosyasını eke iliştirdim. birde siz gözden geçirin isterseniz.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Sayın muygun,
Sizin kodlarınızdan faydalanarak, otomatik bir düzenleme yapıldığı için, kodlarınızla ilgili olarak:

Veri Toplama Sayfasında Çalışan 1.ci Makro kodları:
Eğer Sayfa İsimleerini 800,801,802 gibi yaparsanız sonuç vermiyor.
Syfa isimleri 1,2,3 gibi olunca sorun yok.
Ancak 11,12,13 veya 800,801,802 gibi 2veya 3 dijitli sayı verince çalışmıyor.

Kodların mantığını siz tabii ki daha iyi anlarsınız.Nasıl bir çözüm olabilir?
Bu konuda yardımınızı rica ederim.
Saygılar.

Turist Bey, henüz tam sonuç alamadım, sanırım farklı bir sorun var. sizin hazırladığınız kodların ekli olduğu elimdeki veri dosyasını eke iliştirdim. birde siz gözden geçirin isterseniz.

Merhaba Syn turist ve ermanusta;
Birde bu eki deneyin. (Veri Toplama sayfasında A sütununda sayfa isimleri metin olarak düzenlendi)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba Syn turist ve ermanusta;
Birde bu eki deneyin. (Veri Toplama sayfasında A sütununda sayfa isimleri metin olarak düzenlendi)
İyi çalışmalar.

Merhaba, Muygun Bey,

ekteki çalışmanıza göz attım son haliyle sorunsuz çalışır durumda,

rica etsem, farklı sayfalarda bulunan firma isimleri adı altındaki aynı isimler ayrı sütunlar halinde değilde tek bir sütun halinde olması mümkün mü?, yani firma isim tekrarları çok veri olduğunda karışıklığa neden oluyor. tekrarlardan bahsedince aklıma gelen bir sorunumda, örnekle açıklamak isterim, 4 tekrar yapan bir firma ismindeki ürün fiyatları zamnala değişim olacğaı için bu 4 tekrarda ki fiyatlarda aynı olmayacaktır. bu nedenle son tekrardaki ürün fiyatını almamız mümkünmü?

örnekteki "metin" ve "Metin" firma isimlerinin ikisini de "Metin" yaptığımızda ufak bir tekrar etme söz konusu oluyor. deneyin farkı anlayacağınızı umut ediyorum

teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Merhaba;
İsteğinizi anlamadım???
Bunu örnekle açıklayın.
Ayrıca tablonuzda "metin" ve "Metin " var biri 5 diğeri 6 karakter sizce bu iki veri aynı mı?
Excel doğrusunu yapmış bu iki verinin aynı olmadığını belirlemiş.
İyi çalışmalar.

Merhaba;
İsteğinizi anlamadım???
Bunu örnekle açıklayın.
Ayrıca tablonuzda "metin" ve "Metin " var biri 5 diğeri 6 karakter sizce bu iki veri aynı mı?
Excel doğrusunu yapmış bu iki verinin aynı olmadığını belirlemiş.
İyi çalışmalar.

Muygun Bey,
Öncelikle "metin" konusunda haklı olduğunuzu dikkatimden kaçtığını belirtmek isterim.

ikinci olarak ise diğer anlatmak istediğim ile ilgili bir örnek hazırladım.
-ek'e iliştirdiğim dosyadaki 807 ve 811 numaralı sayfalardaki firma isimleri "metin" yani aynı isimdeler.
-Bu iki sayfada (807 ve 811) olan "Balküpü Küpşeker 1000 gr" isimli ürünün fiyatı iki sayfada da farklı
-Veri toplama sayfasına gelen değer ise, 811 nolu sayfadaki yani son sayfada ki değer.

İstediğim ise; 807 ve 811 iki değeri kıyaslayarak yüksek olan değeri getirmesi.
Hatta mümkünse bu 2 sayfayı değilde ilerde aynı firma isminde olabilecek 3. bir sayfayı da bu kıyaslamaya dahil edebilir mi? Yani son 3 sayfadaki "Balküpü Küpşeker 1000 gr" isimli ürün fiyatının en yüksek olanını "veri toplama" sayfasına girmesini istiyorum.

İyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Muygun Bey,
Öncelikle "metin" konusunda haklı olduğunuzu dikkatimden kaçtığını belirtmek isterim.

ikinci olarak ise diğer anlatmak istediğim ile ilgili bir örnek hazırladım.
-ek'e iliştirdiğim dosyadaki 807 ve 811 numaralı sayfalardaki firma isimleri "metin" yani aynı isimdeler.
-Bu iki sayfada (807 ve 811) olan "Balküpü Küpşeker 1000 gr" isimli ürünün fiyatı iki sayfada da farklı
-Veri toplama sayfasına gelen değer ise, 811 nolu sayfadaki yani son sayfada ki değer.

İstediğim ise; 807 ve 811 iki değeri kıyaslayarak yüksek olan değeri getirmesi.
Hatta mümkünse bu 2 sayfayı değilde ilerde aynı firma isminde olabilecek 3. bir sayfayı da bu kıyaslamaya dahil edebilir mi? Yani son 3 sayfadaki "Balküpü Küpşeker 1000 gr" isimli ürün fiyatının en yüksek olanını "veri toplama" sayfasına girmesini istiyorum.

İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba;
Eki tekrar deneyin. (Umarım doğru anlamışımdır.)
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

farklı sayfalardan verileri aynı pivotta toplama

Merhaba ,

ekteki dosyada sayfa1 ,sayfa 2 ve sayfa 3 de bulunan ve tüm başlıkları aynı olan 3 dosyadan verileri aynı pivotta toplayabilirmiyim.

yada bu verileri tek bir sayfada veri girildikçe kendini güncelleyecek halde toplanabilir mi ?

yardımcı olursanız çok sevinirim.

iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

Merhaba;
Eki tekrar deneyin. (Umarım doğru anlamışımdır.)
İyi çalışmalar.

Muygun Bey,
derdimi tam olarak anlatamamışım. ama sorun değil, ince bir ayrıntı idi olmasa da olur. ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. elinize bilginize sağlık.
iyi çalışmalar dilerim

İnceleyiniz.

Merhaba,
rica etsem muygun bey'in yaptığı kodları otomatik hale getirebilirmiyiz.
makro ile çalışınca çok uzun zaman alıyor. umarım otomatik olduğunda biraz zamandan kazanabilirim, dosyayı ek'e iliştirdim.
iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri