• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birinci Sayfaya Açılır Sekme Ekleyerek İkinci Sayfadan Veri Alma

Excel Vers. ve Dili
2010TURKCE
İyi günler arkadaşlar,

Birinci sayfaya yanyana olacak şekilde iki adet açılır sekme koymak istiyorum. Bu açılır sekmelerden ilki ikinci sayfadaki düşey yazdığım (Doğu, Batı, Kuzey, Güney) verileri seçecek olup ikinci aşılır sekmede ikinci sayfada yatay yazdığım (Dış, İç, Yan) verileri alarak ikinci sayfada oluşturduğum tablodaki değeri birinci sayfaya taşımasını istiyorum.

Umarım çok karışık anlatmamışımdır, forumda aradım ancak istediğim bir şekilde çözüm bulamadım, bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.

İyi günler arkadaşlar,

Birinci sayfaya yanyana olacak şekilde iki adet açılır sekme koymak istiyorum. Bu açılır sekmelerden ilki ikinci sayfadaki düşey yazdığım (Doğu, Batı, Kuzey, Güney) verileri seçecek olup ikinci aşılır sekmede ikinci sayfada yatay yazdığım (Dış, İç, Yan) verileri alarak ikinci sayfada oluşturduğum tablodaki değeri birinci sayfaya taşımasını istiyorum.

Umarım çok karışık anlatmamışımdır, forumda aradım ancak istediğim bir şekilde çözüm bulamadım, bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.

Anlattıklarınızdan anladığım ekteki örneği incelermisiniz
Kolay Gelsin

Ekli dosyalar

Bedri Bey,

Yapmış olduğunuz çalışma ve yardımınız için teşekkür ederim.

Büyük bir kısmını bu yapmış olduğunuz çalışma yapıyor ancak ekteki örnekte gönderdiğim üzere birinci ve ikinci isteği seçtiğimizde bazı yerlerde iki farklı değer çıkıyor. Bunu kullanıcıya seçtirmek istiyor bunun üzerinden diğer işlemleri yürütmek istiyorum.

Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Teşşekkürler

Ekli dosyalar

Arkadaşlar göndermiş olduğum örnekte yataydaki seçim ile düşeydeki seçim birinci sayfada ayrı bir listbox ta seçilecek. Yatay ve düşey seçim sonucunda iki farklı değerden birini seçmemizi istiyorsa, bu seçimde üçüncü ayrı bir list boxta seçilecek şekilde düzenleme yapılırsa memnun olurum.

Selamlar

Arkadaşlar,

Forumdan gördüğüm üzere benim çözemediğim yer basit bir kısım gibi görünüyor, zira çok daha karmaşık çalışmalar yapılmış.

Belki meramımı net anlatamamış olmam ihtimaliyle daha açık ekteki dosyada ifade etmeye çalıştım.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

Bedri Bey çok teşekkür ederim.

Bir sorum olacak öğrenmek adına, benim gönderdiğim dosyada açılır pencerede boşluklar söz konusu idi. Sizin yaptığınız çalışmayı incelediğimde data validation kısmına =faktor yazdığınızda bunu çözmüş olduğunuzu gördüm. Nasıl yaptığınızı kısaca yazarsanız çok memnun olurum (Bu faktor nasıl oluşturdunuz?).

Birde bu son kısmı da açılır pencere şeklinde yaparak kullanıcıya seçtirsen nasıl olur. Bunu sizin yaptığınızın çalışmanın altındaki kutucuğa data validation ---> list ----> =H6:I6 yaparak çözdüm aslında, ama bu seferde iki defa aynı değer ortada olmaya başladı.

Yinede çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz.

Bedri Bey çok teşekkür ederim.

Bir sorum olacak öğrenmek adına, benim gönderdiğim dosyada açılır pencerede boşluklar söz konusu idi. Sizin yaptığınız çalışmayı incelediğimde data validation kısmına =faktor yazdığınızda bunu çözmüş olduğunuzu gördüm. Nasıl yaptığınızı kısaca yazarsanız çok memnun olurum (Bu faktor nasıl oluşturdunuz?).

Birde bu son kısmı da açılır pencere şeklinde yaparak kullanıcıya seçtirsen nasıl olur. Bunu sizin yaptığınızın çalışmanın altındaki kutucuğa data validation ---> list ----> =H6:I6 yaparak çözdüm aslında, ama bu seferde iki defa aynı değer ortada olmaya başladı.

Yinede çok teşekkür ederim. Çok yardımcı oldunuz.

Sn. hbbasar,
Sizin yapmış olduğunuz veri doğrulamada boşluklar birleştirilmiş hücreler olmasından kaynaklanıyordu. Ben Gölgeleme faktörlerini bu sayfanın A sütununa kopyalayıp yazıyıda beyaz yaparak bir çözüm getirdim. Yoksa bunun ad tanımlama ile bir ilgisi yok, Veri doğrulamada yazan Faktor A sutununda veri olan kısma verdiğim ad. Böylesi kolayıma geldiği için yaptım. Yoksa sizin yaptığınız şekildede yapılıp A sutunu referans verilerek aynı sonuç alınır.
Sorunuzun ikinci kısmı ile ilgili forumun Veri doğrulama konularını inceleyin. Aşağıdaki linke bakabilirsiniz

http://www.excel.web.tr/f60/ver-do-rulama-data-validation-t2830.html

Kolay Gelsin

Bedri Bey,

Teşekkür ederim baya yardımcı oldunuz bende şuan için bütün takıldığım noktaları hem öğrendim hemde çözdüm.

Son bir soru olarak sizin yaptığınız çalışmada Gölgelenme Faktörü karşısında iki sayı varsa ikisi de çıkıyor, tek sayı varsa sadece soldaki çıkıyor diğeri boş kalıyor. Ben de aynısını deniyorum ancak tek sayı varsa yan taraf hep sıfır gösteriyor. Sıfır göstermesi de kullanıcıyı hataya sevk ediyor. Sizin yaptığınız gibi tek sayı varsa Gölgelenme faktöründe ilk sayfada sağ tarafta sayı göstermemesini nasıl yapabilrim.

Teşekkürler, selamlar

Aslında benim yaptığım formül sonucuda karşılığında bir şey yoksa sıfır yazıyor. Ama ben bunu
Excel Seçenekleri > Gelişmiş > Değeri sıfır olan hücrelerde sıfır göster
yazan yerdeki çentiği kaldırarak göstermesini engelledim.

Geri