• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birer satır atlayarak satırları silmek?

Excel Vers. ve Dili
2007 İngilizce
Arkadaşlar excellde çok yeniyim, yaklaşık 5000 verim var bunları birer satır atlayarak yarısını silmek ve 2500e indirmek istiyorum, acil yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba,

Sorunuz tam olarak anlaşılmıyor.

A sütunundaki verilere göre 2-4-6-8... satırları silerek son veriye kadar devam eder.

Kod:
Sub Sil()

Dim i As Long

Application.ScreenUpdating = False

For i = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row To 2 Step -2
        Rows(i - 1).Delete
    Next i

Application.ScreenUpdating = True

End Sub

.

Teşekkür ederim. mesela A sütunundaki verileri 1 2 3 4 5 ben tek rakamları silmek istiyorum 1 3 5 silinecek 2 4 kalacak şekilde, yalnız söylediğiniz komutların nasıl kullanılacağınıda bilmiyorum.

Kodlar aşağıdaki gibi olmalı. Kırmızı işaretlediğim 1 değerini 0 yaparsanız çift rakamları silersiniz.

Kod:
Sub Sil()

Dim i As Long

Application.ScreenUpdating = False

For i = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row To 1 Step -1
        If Cells(i, "A") Mod 2 = [COLOR="Red"][B]1[/B][/COLOR] Then
            Rows(i).Delete
        End If
    Next i

Application.ScreenUpdating = True

End Sub

Kodları nasıl çalıştıracağınızı da kısaca açıklamaya çalışayım.

Önce boş bir excel çalışması açıp aşağıda verdiğim linkteki konuyu takip ederek makro güvenlik ayarlarınızı düşük yapın. İşlem bittikten sonra dosyayı kaydetmeden kapatabilirsiniz.

Ayrıca bu işlemi kullandığınız bilgisayara bir defa yapmanız yeterlidir.

http://www.excel.web.tr/f157/office-2007de-makro-guvenlik-ayarlaryny-du-urmek-resimli-t83371.html

-------------------------------------------------------------------------
Daha sonra aşağıda verdiğim linki takip edip dosyanıza bir modul ekleyin ve verdiğim kodları bu ekrana kopyalayıp yapıştırın.

http://www.excel.web.tr/f157/modul-ekleme-resimli-anlatym-t73353.html

----------------------------------------------------------------------

Son olarak excel dönüp kodları çalıştırabilirsiniz. Kodları çalıştırmak için ister aşağıdaki linki takip edip buton ekleyin isterseniz ise ALT+F8 tuşlarına basıp açılan ekrandan çalıştır butonunu kullanın.

http://www.excel.web.tr/f157/sayfada-buton-duome-olu-turmak-ve-makro-atamak-t59436.html

-----------------------------------------------------------------------------

Not: Kodları çalıştırdıktan sonra, excel menüdeki geri al tuşu çalışmaz. Kalan verileriniz kalıcı olur. Bu yüzden denemelerini yedek alacağınız dosyalarda yapmanızı tavsiye ederim.

Ayrıca makro içerikli dosyaları kayıt ederken farkı kaydet bölümünden "makro içeren çalışma kitabı" olarak kaydetmeniz gerekir. Aksi durumda yazılan kodlar silinir.

.

Çok teşekkür ederim nasıl çalıştıracağımı anladım ve çalıştırdım yalnız ilk verdiğiniz kodlar çalışıyor, sonradan verdiğiniz kod excell dosyasında herhangi bir değişiklik yapmadı. ilk verdiğiniz kodu kullanarak problemimi çözebilirim ancak o da yanlış kısımları siliyor. kalması gerekenler siliniyor,silinmesi gerekenler kalıyor. tam tersini yapmalı. gerçekten çok çok teşekkür ederim çok güzel açıkladınız kaptım ben bu işi :)

Merhaba,

boş olan satırların tamamı mı boş?
eğer böyleyse makroya gerek yok.

İmzamı okuyunuz.

Hayır boş satır yok,ilk komut aslında istediğim işlemi yapıyor ancak yanlış verileri siliyor. ilk satır silinecek ikinci satır kalacak üçüncü satır silinecek dördüncü satır kalacak şekilde devam etmesini istiyorum. Ömer beyin verdiği ikinci komut ise iki satır bırakıp iki satır siliyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Ömer beyin verdiği ilk komut dosyasındaki sayılardan birini değiştirip denediğimde problemim çözülmüş olacak sanırım. çok yaklaştım :)

1 02.01.1995 265.20
2 02.01.1995 250.81
3 03.01.1995 254.17
4 03.01.1995 260.80
5 04.01.1995 263.76
6 04.01.1995 263.85
özetlemem gerekirse yukarıda belirtmiş olduğum verilerde aynı tarihe ait 2 veri var, bunların sadece bir tanesi kalmalı, kalması gerekenler ise 2. 4. 6. satırdakiler.Ömer beyin gönderdiği ilk komut dosyası 2.4.6. satırları silip, 1.3.5. satırları bırakıyor, benim istediğim ise bunun tam tersi.

Satırın tamamının silinmesini istiyorsunuz değil mi?

#4 numaraları mesajdaki kodları 1-3-5 i silip 2-4-6 satırları bırakır.

Asıl soru mükerrer kayıtları teke indirmek mi? Yoksa istediğiniz satırları silmek mi?
Mükerrerleri teke indirirken neye göre silme işlemini yaptırıyorsunuz?

.

Ömer bey çok teşekkür ederim problemi çözdüm, ilk verdiğiniz koddaki (i-1) yerine (i-2) yazdım denedim, istediğim gibi oldu, sayenizde çok şey öğrendim çok teşekkürler. Allah razı olsun.

Geri