• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden Kırkdokuza kadar sayıların Kombinasyonu

merhaba
sorunuz iyi ama yöntem yanlış bence.
önce kombinasyonları yazdırın. excelin satır sayısı sınırlamasına karşı her en küçük rakam için tek sayfa kullanın, birnevi banko rakam. sonra istediğiniz kriterler olan tümü tek rakamlar, tümü çift rakalar, ardışık rakamlar vs elemeleri yaptırın. bu kriterler nelerse ayrı ayrı kod yazılır ve bu sayfalarda eliminasyon yapılabilir.
öneri sadece, bir düşünün.

Son düzenleme:
uzman amele (ya nerden buldun bu nicki ..şaka).

Bakın bu kombinasyonu çalıştırdığımda saatler alıyor...ki bunu dediğiniz işlemlere tabi tutmak çok zor..

En akılcı yol istediğim yol..aksi takdirde çok zor..
Mantığı belli.
Sayısalda hiçbirzaman bu sayılar (ardışık) çıkmıyor..

bunun bir çözümü olabilir..
Kombinasyonu dediğim kriterlerde elemek %50 olarak düşürüyor ve olasılık çıkan rakamlara göre daha yüksek oluyor boşu boşuna 1-2-3 gibi sayıların kombinasyonu listelenmeyecek ki buda zaten ihtimalin en önde gelmeyen sayıları..

merhaba
sanırım tam anlatamadım. tüm olasılıkları en küçük sayıya bir sayfa olacak şekilde yazdırın. 50-250 sayfa her nekadarsa. sonra her sayfada kendi kriterlerinize göre eliminasyon yaptırırsınız.
ilk başlangıçta süre önemli değil. aynı dosyayı sürekli kullanırsınız. önemli olan kombinasyonların elinizde olması. 2nin katlarını mı elemek istiyorsunuz, 3 bölünebilen sayılar mı her ne istiyorsanız ayrı kod yazılır, bu sayfalarda kullanırsınız.

bu arada uzmanamele bitişik yazılıyor ve adımdan çok memnunum ;)

12-15-23-27-26-33 okadar anlattınız bu oluyormu önce onu sorayım 26,27 ardışık

herneyse
bende onu diyorum işte aynı anda kaç tane hazırlayacaksınız herhalde 100 tane deği 8 tkolonmu vardı ysaısalda ne
12-15-23-27-26-33 (1)
13-15-23-27-26-33 (olmaz diyorsunuzanladığım kadarı ile)
22-15-23-27-26-33 (bu olurmu? 22 yeni geldi diğerleri var?

...tarafımdan silindi..

01:10

Son düzenleme:
Değerli arkadaşlar,
Bayağ uzun mesajlaşma sonucu ben bir program buldum.Excel bu probleme deva değil.Belki devadır ama mantığını uygulamak VBA'nın VB ile yapıldığını düşünürsek çok uzun sürüyor..

http://www.singlix.com/download/SL417KOM.EXE

Bu program benim tam istediğim program..Bu kombinasyon olarak değilde adı şu şekilde zikrediliyormuş..KUANTUM..

Bkz.Kuantum ... http://www.singlix.com/download/kaos_kuantum.html

Bu program ile istediğim kıstaslar sonucu değerleri alıyorum..
Emek veren tüm arkadaşlara teşekkür ederim..

Görüşmek üzere...

Son düzenleme:
Sayın htsumer,

Sizin dediğinizden daha çok olasılıkları zamanında denemiştim ben.
Kısaca size şunu söyleyebilirim. Vazgeçin :) Yol yakınken dönün.

Necdet bey,

Parasız kalan esnaf veresiye defterini kurcalarmış...
BU programı yeğenim istedi benden o nedenle araştırdım..Zaten o kadar kolona para vermem ben.Çalışarak kazanmak bana zevk veriyor..85 yılından beri askerlik dahil masa başındayım..Çok azdır pazarları çalışmadığım..Birde şu söz var..Gerçi yukarda bahsettiğimle çakışıyor ama gene de yazayım..
Çalışarak zengin olunsaydı,(söz meclisten dışarı) hamallar zengin olurdu:)

Forumu özlemişim,gene eskisi gibi burda olmak isterim ama artık başka işlerle uğraşıyorum..Koşturmaya devamm..
Sağlıcakla kalın..
Bu arada dostum levent ilgin için sanada ayrıca teşekür ederim..

Formülasyon

mrb.
sizin almış olduğunuz formül benim işime yarıyor.ama exelde nasıl kullanacağımı bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.kopyala yapıştırla olmuyor sanırım..tşk

kombinasyon

uzman bey birden kırkdıkuza sıralı kombinasyona ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz..
teşekürler

uzman bey birden kırkdıkuza sıralı kombinasyona ihtiyacım var yardımcı olurmusunuz..
teşekürler
Merhaba,
Kodu butona atayın:
Kod:
Sub Kombinasyon()
For x = 1 To 49
For y = 1 To 49
Sat = Sat + 1
Cells(Sat, "a")= x & y
Next
Next
End Sub

yanıtınız için teşekürler.formül çubuğuna kopyala yapıştır yapıyorum ve formülasyon sayı dökümü olmuyor..ben şöyle bir sonuç almak istiyorum.Sıralı tam liste.yani ilk seri 1,2,3,4,5,6 son seri 44,45,46,47,48,49 arası onüçmilyon sayıyı küçükten büyüğe listelenmesi.bu mümkünmü vermiş olduğunuz formülü fx satırına yazıp enter yapıyorum hiç bir şey listelemiyor.extra birşeylermi yapmam gerekir.ilginiz için teşekür ediyorum.iyi çalışmalar....

ömer bey merhabalar bana yardımcı olursanız sevinirim..tşk

ömer bey merhabalar bana yardımcı olursanız sevinirim..tşk
6.159 nolu mesajdaki formülü nasıl aktive edebilirim..tşk

kombinasyon

Merhabalar ömer bey,ilginiz için teşekürler.ben eski mesajları inceledim ve sanırım haluk beyin yapmış olduğu 5020 nolu msj daki combinationr2.zip dosyasını indirdim.burda 20 nin 3 lü kombinasyonu şeklinde hazır var.bu programı 49 un 6 lı kombinasyonu şeklinde nasıl çalıştırabilirim.bu dosya üzerinde nasıl bir değişiklik yapmam gerekir.makrolar açık vba çalışıyor.20 den sonra 21 22 23 49 a kadar yazıyorum kombinasyon tuşuna basıyorum hiç bir değişiklik yok.yardımcı olurmusunuz.
teşekür ederim..
iyi çalışmalar

Makro güvenlik ayarlarında "VB projelerine erişime güven...." seçeneği işaretlemi?

Güvenlik ayarı düşük ve bu belirttiğimde işaretli ise çalışmaması için hic bir durum yok. Tablodaki 20 den sonra 21 21 .....49 a kadar verileri girin, sayfadaki kombinasyon butonuna basarak açılan menüye 6 yazıp tamam butonuna basın.

.

merhabalar ömer bey.programı çalıştırmayı başardım.fakat 5-10 dakika sayıları yazdırdıktan sonra 16 sütün kombinasyon açtıktan sonra hata veriyor.(exell kullanılabilir kaynakları ile bu görevi tamamlayamıyor daha az veri seçin )şeklinde uyarı verip kitleniyor.kapatmaya çalışırkende eror 1004 aplitation definiet şeklinde hata veriyor.pc sistemi çok iyi ve hard diskte boş alan var.
ne yapabilirim...
gerçekten çok çok teşekür ederim şimdiden.
cevabınızı bekliyorum.
iyi çalışmalarrrr

ömer bey merhaba, #21 nolu mesajdaki programı indirdim.fakat bir müddet sonra kitleniyor.bir öneriniz olabilirmi.teşekürler..

arkadaşlar bir bilen varmı lütfen yaw.haluk beyin #21 nolu mesajındaki kombinasyon programı bir süre sayı ürettikten sonra hata veriyor.bu program bana çok lazım,yada benzer program bilen varmı..
iyi çalışmalar..

Geri