• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden fazla veri kıyaslama ile bir değer yazdırmak

Excel Vers. ve Dili
2016/Türkçe
Merhabalar.
Hazırlamak istediğim dosyada bir hücreye,; farklı hücrelerdeki 3 koşulu karşılaştırıp hangisine uygun ise diğer sheetten alacağı veriyi yazmasını istiyorum.
Dosya ekleyemiyorum bu nedenle ekran görüntüleri ekleyeceğim.
Umarım yanlış bir şey yapmıyorumdur.

ZMZ2go.jpg

vXbYdr.jpg

Merhaba,

Dosyanızı, dosya.tc , yandex disk , google drive gibi sitelere yükleyip burada link paylaşır mısınız?

Ektekini inceler misiniz?

Bazı yerlerde hatalı olduğunu düşündüğüm şeyler görüp düzelttim ve bazı eklemeler yaptım. Eğer olmamış derseniz düzenleyebilirim.

http://s2.dosya.tc/server3/vi049w/Excel_Soru_Dosyasi.xlsx.html

Siz sadece Armatür sayısı, İstasyon (30, 60, 90, 90+) ve Armatür Tipini girin, sonucu alacaksınız.

Son düzenleme:
Ellerinize sağlık, çok ama çok teşekkürler.

Hazırladığınız dosya üzerinden denedim ama yapamadım yine;
Eğer sizi çok uğraştırmayacak ise = olarak yazdığınız değerlerin küçüktür büyüktür karşılığı değerleri el ile girdiğimizde de formülleri çalıştırmam için yol gösterebilir misiniz bana?
Örneğin istasyon sayısını 10,53, 110 gibi bir değer girdiğimde formülde ne gibi bir değişiklik yapmam gerekir?
Küçüktür, büyüktür ü birkaç şekilde denedim ama yapamadım.
En son değerleri girdiğim alana bir hücre daha ekleyip eğer ile birşeyler yapmaya çalıştım ama bu işlem için çok fazla değişken girdiniz uyarısı aldım. Eğeri de beceremedim yani.
Excel ile uzun süredir ilgilenemiyorum bir çok şeyi unutmuşum maalesef.

Yardımınız için çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Sizin dosyada 30,60,90 ve 90+ değerlerini sabit gibi gördüğüm için ona bağladım ben. Eğer o sayılar değişkenlik gösteriyorsa ona göre de yapabiliriz. Şu an ki formülde = yerine > ya da < yazarsanız hata verecektir. Siz olabilecek diğer durumları da yazarsanız ya da yeni bir dosya yüklerseniz ona göre bakayım. (Dosyayı dosya.tc ya da Google drive a yükleyebilir misiniz? Yandex bizim şirkette yasaklı)

Bu değerlerin birbirinden farkı nedir? Düşeyara ile ararsam ilk gördüğü değeri alacak ve alttaki küçük olan değer görünmeyecek. Yanlış bir şey yapmayalım.

Ekli dosyalar

• asd.PNG
    asd.PNG
    5.9 KB · Görüntüleme: 1
Üstad mesaj gönderdim.

Hocam yardımın için çok ama çok teşekkürler, hakkını helal et.

Mesajda bahsettiğim şekilde yaptım sonunda başardım eğer ile ;)

Biraz daha kontrol edip yeni bir mesaj ile son halini paylaşacağım.

Tekrar teşekkürler.

Son düzenleme:
Bir kaç ekleme ve şekil düzeltme ile; yapmak istediklerimi içeren dosya ektedir.
Amaç girilen 3 değere istinaden koşulları karşılaştırıp istenen değerlerin hedef hücrelere yazılması idi.

Yardımlarından dolayı rabbace ye teşekkürlerimi iletiyorum.

Umarım benzer bir çalışmayı arayanlar için faydalı olur.

http://s2.dosya.tc/server3/x1crki/Excel_Soru_Dosyasi.xlsx.html

Son düzenleme:
Sayın cheliq

İki hata buldum formüllerde, daha doğrusu iki eksik buldum. Aşağıdaki gibi değiştirir misiniz?

Veri Sayfasında H1 hücresine;

Kod:
=BİRLEŞTİR(EĞER(F1<=N2;N2;EĞER(F1<=O2;O2;EĞER(F1<=P2;P2;120)));" İstasyon")

Veri Sayfasında I2 hücresine;

Kod:
=+DÜŞEYARA(F3;M2:Q5;KAÇINCI(SAYIYAÇEVİR(KIRP(SOLDAN(H1;3)));M2:Q2;0);0)

Geri