• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

birden fazla veri doğrulama

Excel Vers. ve Dili
office 365
forumda aradım ama bulamadım.
bir sütuna veri doğrulama yöntemi ile sadece hem tam sayı hem de seçtiğim belli kelimeleri girebilirmiyim. sayılar ile birlikte a ve b harfleri dışında veri girişini engellemek istesem nasıl bir formül kullanmalıyım

Merhaba.
Uygulama yapacağınız ilk hücre A1 hücresi ise;
A1 hücresini seçin ve VERİ DOĞRULAMA -> ÖZEL seçeneğine formülü uygulayın.
Sonra da;
A1 hücresini kopyala -> A2:A100 arasını seç -> özel yapıştır -> doğrulamayı ->TAMAM
şeklinde işlem yapınız.
Kod:
=YADA(ESAYIYSA([B][COLOR="blue"]$A1[/COLOR][/B]);SAĞDAN([B][COLOR="blue"]$A1[/COLOR][/B];1)="A";SAĞDAN([B][COLOR="blue"]$A1[/COLOR][/B];1)="B")

özel yapıştır seçeneklerinde "doğrulamayı" seçeneğini bulamadım.
formülü, tablomun a1 hücresini sonra da a sütununun tamamını seçtikten sonra veri doğrulama kısmında formül olarak yazdım. sadece sayı girilebiliyor ama seçtiğim metinler girilemiyor

şu şekilde çözüm buldum Ömer Bey:
n4 hücresini seçip sonra da tablonu n sütununun geri kalanını seçtikten sonra veri doğrulama formül kısmına =YADA(ESAYIYSA($N4);$N4="DENEME";$N4="İTRZ") formülünü yazdım. şu halde sadece sayılar ile deneme ve itrz kelimeleri yazılabilyor. çok teşekkür ederim

Özel yapıştır'ı seçtiğinizde açılan küçük ekranda sol üstten aşağı doğru seçenekler;
"Tümünü", "Formülleri", "Değerleri", ......"Doğrulamayı" şeklinde olması lazım, solda ortada.

İlk hücreye veri doğrulama uygularken liste veya tüm sayı değil ÖZEL seçeneğini seçerek formülü uyguladınız umarım.

Hallettiğinize göre mesele yok.
İyi günler dilerim.

Ömer Bey bir soru daha sormak istiyorum. sayı ve belli kelimeler dışındaki verilerin girişinin yapılmasını engelledik. ama veri girişi açılır kutu şeklinde olmuyor. aynı zamanda açılır kutudan kayıt yapmayı sağlamak mümkün müdür sizce

Geri