- Excel Vers. ve Dili
- 2016 Türkçe
Değerli üstadlar, bir konuda yardım almak istiyorum. Veri Sayfasında bulunan bilgileri koşullu olarak diğer sayfalara yazdırmak istiyorum. Şöyle ki, Veri Sayfasının A sütununda personel isimleri var. Kod bu sütuna bakıp personel ismine göre ilgili satırları sayfalara dağıtacak. Bunu tek sayfa için kısmen de olsa yapabilir durumdayım. Kısmen diyorum çünkü butona her bastığımda Veri Sayfasından daha önce kopyalanmış satırları tekrar kopyalıyor. :/ Örneğin A personelinin 5 tane izin talebi varsa sadece o 5 satır gelmeli. Yeni bir talep eklenince de sadece yeni eklenen satır kopyalanmalı.
bul değeri "Personel A" ise, Personel A sayfasına gidip o satırı yapıştırıyor. Bu koda eklemek istediğim, bul değeri "Personel B" ise, Personel B sayfasına gidip yazsın. Bu şekilde kodun içinde toplam personel sayımız kadar sayfa olacak. Yani tek buton ile bu işlemi yapmak istiyorum.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
bul değeri "Personel A" ise, Personel A sayfasına gidip o satırı yapıştırıyor. Bu koda eklemek istediğim, bul değeri "Personel B" ise, Personel B sayfasına gidip yazsın. Bu şekilde kodun içinde toplam personel sayımız kadar sayfa olacak. Yani tek buton ile bu işlemi yapmak istiyorum.
Kod:
Sub izin_takibi()
Dim s1 As Worksheet, s2 As Worksheet
Dim bul As Range, satir As Long
Set s1 = Sheets("Veri")
Set s2 = Sheets("Personel A")
Application.ScreenUpdating = False
For Each bul In s1.Range("A4:A" & s1.Range("A65536").End(3).Row)
If bul.Value = "Personel A" Then
satir = satir + 1
bul.EntireRow.Copy
s2.Select
sat = Sheets("Personel A").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row + 1
Sheets("Personel A").Range("A" & sat).PasteSpecial xlPasteValues
End If
Next bul
[a1].Select
Application.CutCopyMode = False
Application.ScreenUpdating = True
End Sub