• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden Fazla Sayfada Veri Arama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mTp...
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
S.a. arkadaşlar; herkese hayırlı geceler,
Bir excel kitabımızda 32 sayfa var.Sayfalar 1,2,3... diye ardışık olarak isimlendirildi (formül yazarken kolaylık olsun diye). 31 sayfada markalara göre ürün kartları a ve ı sütunları arasında yazılı. Her sayfanın a sütununda ürün kodu yazılı, sonraki sütunlarda da diğer bilgileri... 32. sayfada bütün ürünlerin yalnız kodları yazılı.
Sorunum şu ki: 32. sayfanın b1 hücresine yazılacak bir formül a1 hücresindeki kodu 31 sayfanın a sütunları boyunca arasın. Bulunca g sütununda girili veriyi getirsin.
Kusura bakmayın, uğraştırıcı bir iş; farkındayım. Bu kitap bize bir bayimizden geldi. Ben oluştursam tek sayfada listelemeyi seçerdim. Sabahtan beri iç içe eğerler yazdım; olmadı. Düşeyara denedim istediğimi alamadım. " Ve " formülüyle yapayım dedim sonuç vermedi. Dizi formüllerini araştırdım ama ne yazık ki beceremedim.
Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim...

Son düzenleme:
Merhaba.

Formül ile çözüm önerisinde bulunmak istedim.
Makro kullanarak çözüm isterseniz, forumda arama yapmanızı öneriyorum, benzer örneklerin olduğunu hatırlıyorum.

Aşağıdaki formülü, 32 isimli sayfanın B1 hücresine, dizi formülüne dönüştürerek uygulayın ve A sütunundaki kod sayısı kadar aşağı doğru kopyalayın.
Belgenizde 1-31 isimli sayfalardaki verilerin en fazla 1:100 satır aralığında olduğu varsayılmıştır.

-- 100 sayısını, gerçek belgenizde en fazla satırda veri olan sayfadaki son veri hücresinin satır numarasıyla değiştirin.
-- Gerçek belgenizdeki sayfalarda veri alanının satır sayısı çok fazla ise formül biraz yavaş sonuç verebilir.

Verdiğim formülü neticede ürün kodu sayısı kadar B sütununda aşağı doğru çoğaltacağınızdan sayfadaki dizi formülü sayısı artacak,
sayfalardaki veri alanının satır sayısı da çok fazla ise formüller biraz yavaş sonuç verebilir.

Çünkü örneğin sayfalarda 1000 satırda veri varsa formül,
sayfalardaki A sütunlarında 31*1000 satırda A1 hücresine yazdığınız değerleri kontrol edecek,
sonra da aynı adette satırda bunlara karşılık gelen G sütunlarındaki verilerin toplamını alacak.
Bu işlemi de 32 isimli sayfada B sütununa uygulanan dizi formüllerinin tümü için tekrarlayacak.

Belgenizde yavaşlama olursa formüller hesaplamayı tamamladığında;
-- ya FORMÜLLER menüsündeki HESAPLAMA YÖNTEMİni OTOMATİK yerine EL İLE olarak değiştirin
-- ya da işlem tamamlandıktan sonra formül alanını kopyalayıp DEĞER olarak yapıştırın.

Çünkü formüllerin olduğu 32 isimli sayfada herhangi bir hücrede, herhangi bir işlem yaptığınızda sayfadaki tüm formüller,
yukarıda açıkladığım şekilde yeniden hesaplanır ve sonuçları kontrol edilir.
.
Kod:
=[COLOR="red"]TOPLA.ÇARPIM[/COLOR]([COLOR="red"]ETOPLA[/COLOR]([COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("'"&[COLOR="red"]SATIR[/COLOR]([COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("[B]1:31[/B]"))&"'![B][COLOR="blue"]A1:A100[/COLOR][/B]");A1;[COLOR="red"]DOLAYLI[/COLOR]("'"&[COLOR="red"]SATIR[/COLOR]([COLOR="Red"]DOLAYLI[/COLOR]("[B]1:31[/B]"))&"'![B][COLOR="Blue"]G1:G100[/COLOR][/B]")))

[B]Formülün dizi formülüne dönüştürülmesi:[/B]
[COLOR="Blue"]- Formülü hücreye yapıştırın,
- F2 tuşuna basarak hücre içerisine girin,
- [COLOR="Red"]CTRL[/COLOR] ve [COLOR="red"]SHIFT[/COLOR] tuşları basılı durumda iken [COLOR="red"]ENTER[/COLOR] tuşuna basarak işlemi tamamlayın.
İşlem doğru yapılmışsa formül[B] kendiliğinden [COLOR="red"]{....}[/COLOR][/B] gibi köşeli parantez arasına alınır.[/COLOR]

S.a.
Elinize, emeğinize sağlık Ömer hocam,
Formülü uyguladım ama çalışmadı. Girilen hücrede 0 sonucunu veriyor maalesef.

Tekrar merhaba.

Küçük bir örnek ekteki belgede mevcut. Belgeye, fareyle buraya tıklayarak da erişebilirsiniz.

Örneği kendi belgenize uyarlayamazsanız;
gerçek belgenizle aynı yapıda ve gerçek verileri temsil edebilecek nitelikte veriler içeren bir örnek belge yükleyin.
.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Hocam, sorunu bütün verileri tek bir sayfaya kopyalayıp basit düşeyara uygulayarak çözdüm. Tabi bunu yapmak saatlerce uğraştırdı ama elden ne gelir.
Gönderdiğiniz dosyayı inceleyip bu tür sorunları nasıl çözeceğimi öğrenmeye çalışacağım.
Emeğinize sağlık. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalın...

Geri