İyi Akşamlar;
Şöyle birşey yapmak istiyorum yardımlarınızı rica ediyorum,
- Stok ve stok1 isminde makrolarım var,öncelikle stok sonrada stok1 isimli makro çalışması gerekiyor.Bunu aşağıdaki kodla yapıyorum.
Sub calıstır ()
Call Stok
Call stok1
End sub
yapamadığım kısım ise;
Stok isimli makroda b1 hücresine manuel 1 yazıp enter tuşuna bastıktan sonra stok makrosunu çalıştırıp daha sonra stok1 isimli makroyu çalıştırmam gerekiyor.
Her defasında manuel 1 den 50 ye kadar sonra 60 tan 70 e kadar daha sonra 100 yazıp çalıştırmak yerine makro ile yapmak mümkünmüdür?
Range("B1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "1"
Range("B2").Select
Application.Run "STOK.xls'!stok"
Application.Run "STOK.xls'!stok1"
Range("B1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "2"
Range("B2").Select
.....
.....
Yukarıdaki kayıt makrosu ile işimi halledebilirim ama daha kısa kodla nasıl yapabileceğimi bilmiyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.Saygılar,
Şöyle birşey yapmak istiyorum yardımlarınızı rica ediyorum,
- Stok ve stok1 isminde makrolarım var,öncelikle stok sonrada stok1 isimli makro çalışması gerekiyor.Bunu aşağıdaki kodla yapıyorum.
Sub calıstır ()
Call Stok
Call stok1
End sub
yapamadığım kısım ise;
Stok isimli makroda b1 hücresine manuel 1 yazıp enter tuşuna bastıktan sonra stok makrosunu çalıştırıp daha sonra stok1 isimli makroyu çalıştırmam gerekiyor.
Her defasında manuel 1 den 50 ye kadar sonra 60 tan 70 e kadar daha sonra 100 yazıp çalıştırmak yerine makro ile yapmak mümkünmüdür?
Range("B1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "1"
Range("B2").Select
Range("B1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "2"
Range("B2").Select
.....
.....
Yukarıdaki kayıt makrosu ile işimi halledebilirim ama daha kısa kodla nasıl yapabileceğimi bilmiyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.Saygılar,