• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

birden fazla kritere göre verileri çekme yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dayi10
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007-2010
Arkadaşlar Merhaba

ekte göndermiş olduğum dosyada yapmaya çalıştığım bir uygulamayı bir türlü beceremedim. dosya içinde açıklamalar mevcut. yardımcı olabilirmisiniz

Ekli dosyalar

Denermisiniz.

Ekli dosyalar

veriler gelmiyor ama nasıl birşey denediniz acaba

Sayın dayi10 verileri getiriyor bir yalnışlık olmalı.

Pardon veriler geliyor ama şöyle bir durum var ek ve iptal aynı anda sadece bir tanesi X olabilir. ona göre de veri çekmesi gereliyor. yani şöyle eğer iptal:x ve belge türü:44 olduğunda aylardaki verilerden iptal belge türü sütunundaki verilerden 44 olanların karşısındaki iptal prim gününü çekmesini istiyorum. iptal belge türü 25 olduğundada iptal prim gününü belge türüne göre çekmesini istiyorum. ek:X ve belge türü 44 olduğunda ek/belge türü sütunundaki 44 olanların karşısında olan ek prim gününe denk gelen günü yazdırmasını istiyorum.ek belge türü 25 olduğundada ek prim gününü belge türüne göre çekmesi istiyorum. sayfalardaki belge türleri ya 44 olacak yada 25 prim günleride 1den 30a kadar rakamlardan oluşacak. yardımlarınızı bekliyorum

Pardon veriler geliyor ama şöyle bir durum var ek ve iptal aynı anda sadece bir tanesi X olabilir. ona göre de veri çekmesi gereliyor. yani şöyle eğer iptal:x ve belge türü:44 olduğunda aylardaki verilerden iptal belge türü sütunundaki verilerden 44 olanların karşısındaki iptal prim gününü çekmesini istiyorum. iptal belge türü 25 olduğundada iptal prim gününü belge türüne göre çekmesini istiyorum. ek:X ve belge türü 44 olduğunda ek/belge türü sütunundaki 44 olanların karşısında olan ek prim gününe denk gelen günü yazdırmasını istiyorum.ek belge türü 25 olduğundada ek prim gününü belge türüne göre çekmesi istiyorum. sayfalardaki belge türleri ya 44 olacak yada 25 prim günleride 1den 30a kadar rakamlardan oluşacak. yardımlarınızı bekliyorum

Yardımcı olabilirmisiniz...
Şimdiden teşekkür ederim...

44 Ek prim günü butonunun işlevi yanlış sanırım bilgileri yanlış çekiyor. Gördüğüm kadarıyla 44 iptal belge türünün olduğu satırın ek prim günü sütununda denk gelen veriyi çekiyor. ek belge türü 44 olan satırın ek prim günündeki veriyi çekmesi lazım.

Bulunduğunuz Web Sayfasında arada sırada Klavyeden F5 tuşuna basınız sayfayı tazelemiş olursunuz sayfada olan değişiklikleri daha kısa zamanda görürsünüz.

Son düzenleme:
sizin göndermiş olduğunuz dosyayı inceledikten sonra yenilemeden cevabı yazdım sizin tekrar cevap verebileceğinizi düşünemedim kusura bakmayın yardımınız için teşekkür ederim.

Kolay gelsin iyi çalışmalar.

teşekkürler zorbey bu yapmış olduğunuz dosyada şunu nasıl yapabiliriz. ayların olduğu listelerde en soldaki sütunda bulunan yıl hanesini işe giriş ve çıkış tarihi arasında hangi yıl olduğunu nasıl otomatik olarak yazdırabiliriz. örneğin işe giriş 20.10.2013 işten çıkış 20.02.2014 tarihi olduğunda mesela ekim kasım aralık aylarının olduğu sayfalarda yıl hanesine 2013 yazması. ocak şubat gibi aylarda ise 2014 yazması için nasıl bir yol izleyebiliriz.

yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkür ederim

her ay için ayrı ayrı sayfalarında iptal işe giriş tarihi ve iptal işten çıkış tarihi olan sütunları ekledim.yapmak istediğim arasayfada iptal 25 yada 44 tuslarına bastığımda işe giriş ve çıkış tarihini ayların J ve K sütunlarında denk gelen veri çekmek istiyorum

Ekli dosyalar

denedim olmuş teşekkürler peki ben sadece iptal butonları için

arasayfada I ve J sütunlarına

Cells(sat, "H") = Sheets(S1).Cells(i, "D")
Cells(sat, "I") = Sheets(S1).Cells(i, "E")

yerine

Cells(sat, "H") = Sheets(S1).Cells(i, "J")
Cells(sat, "I") = Sheets(S1).Cells(i, "K")

kullansak aynı sonuca ulaşabilirmiyiz. bundaki amacım iptal butonuna bastığumuzda işe giriş ve çıkıta iptal tarihlerini getirmek ek butonuna bastığımızda giriş ve çıkış tarihini getirmek istiyorum

D den Alır H Sutununa Yazar
E den Alır I Sutununa Yazar
Siz ,isteğinize göre ayarlayabilrsiniz.

Kolay Gelsin iyi Çalışmalar.

Geri