• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden Fazla Koşula Göre Ortalama Sonucu Bulma

berkeartar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-11-2029
Merhaba,

Ekli örnek excel ile kısalttığım listede birden fazla satırda aynı id için metraj ve birim fiyatlar mevcut. Bunları farklı bir sayfaya id kodun toplam birim fiyatı olacak şekilde getirmek istiyorum. İstediğim sonu görebilmek adına O7 hücresine manuel doğru sonucu getirdim. Diğer sekmeye çekeceğim formülün sonucu bu şekilde olmalı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

N7 hücresindeki 12 değerini nereden buldunuz?

Örnek dosyada hem özet tablo var. Sayfa2 de ise sizin oluşturduğunuz tablo var. Veri doğruluğunu kontrol edersiniz.

Ekli dosyalar

berkeartar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-11-2029
Merhaba,

N7 hücresindeki 12 değerini nereden buldunuz?

Örnek dosyada hem özet tablo var. Sayfa2 de ise sizin oluşturduğunuz tablo var. Veri doğruluğunu kontrol edersiniz.
Korhan Bey merhaba,

N7 hücresine kolaylık olsun diye ekledim, aslında benim dosyam sizin düzelttiğiniz hali ile çalışıyor.

Sayfa2 de B sütununundaki 12 değerini manuel yazdım ancak onun da formülle hesaplanması lazım. Tablom 10.000 satırdan oluşuyor ve ben firmadan bağımsız id kodun ortalama birim fiyatını bulmaya çalışıyorum. Burada işi karıştıran aynı metrajın (malzeme ve işçilik firmalarının farklı olması sebebi ile) iki ayrı satırda olması. Çözemediğim kısmı orası. Bu arada 10.000 satırın tamamı bu anlattığım şekilde değil bazılarında malzeme+işçilik tek bir satırda yazıyor.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Bu sebeple size ilk sayfada özet tablo ekledim.

Veri sayısı fazlalaştıkça formüller dosyanızı yavaşlatacaktır. Kullanmanızı tavsiye ederim.

Formülle yapmak istiyorsanız eğer önerdiğim formülü diğer sütunlar içinde kullanabilirsiniz. Sadece /B2 kısmını silmeniz ve toplatmak istediğiniz sütun indisini düzeltmeniz yeterli olacaktır.