• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden Fazla Köprü Kaldırma [Yardım]

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan reb0rn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
bilmirem
Öncelikle merhabalar arkadaşlar. Sorunuma değinecek olursam; internet üzerinden belirli tabloları Excel dosyasına kopyalayıp bir dosya oluşturuyorum. Fakat kopyala-yapıştırdan sonra yapıştırdığım veriler köprü şeklinde geliyor ve git gide excel ağırlaşmaya başlıyor. Bu excel dosyam yaklaşık 2000 satır ve 20 sütun civarı. 1 sayısını kopyalayıp özel yapıştırmadan falan o yöntemi denedim işe yarıyor fakat yaklaşık 1milyon satır ortaya çıkıyor :D Bu satırları topluca yok edebilsem sorun kalmaz aslında ama in in bitmiyor açıkçası :D Bu köprüleri kaldırmada sağlıklı bir yöntem var mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Öncelikle merhabalar arkadaşlar. Sorunuma değinecek olursam; internet üzerinden belirli tabloları Excel dosyasına kopyalayıp bir dosya oluşturuyorum. Fakat kopyala-yapıştırdan sonra yapıştırdığım veriler köprü şeklinde geliyor ve git gide excel ağırlaşmaya başlıyor. Bu excel dosyam yaklaşık 2000 satır ve 20 sütun civarı. 1 sayısını kopyalayıp özel yapıştırmadan falan o yöntemi denedim işe yarıyor fakat yaklaşık 1milyon satır ortaya çıkıyor :D Bu satırları topluca yok edebilsem sorun kalmaz aslında ama in in bitmiyor açıkçası :D Bu köprüleri kaldırmada sağlıklı bir yöntem var mıdır? Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

Kod ile çözüm buldum.
bir modülün içine ekleyin ve çalıştırın

Kod:
Sub kopru_kaldir()

On Error Resume Next
Cells.Hyperlinks.Delete
Dim Picture As Object
For Each Picture In ActiveSheet.Shapes
If ActiveSheet.Shapes(Picture.Name).OLEFormat.Object.ShapeRange.Item(1).Hyperlink.Name <> "" Then
ActiveSheet.Shapes(Picture.Name).OLEFormat.Object.ShapeRange.Item(1).Hyperlink.Delete
End If
Next Picture
End Sub

İlginiz için teşekkür ederim fakat kod, modül vs. bunlara aşina değilim yani nasıl uygulayacağımı bilmiyorum biraz daha açarmısınız?

İlginiz için teşekkür ederim fakat kod, modül vs. bunlara aşina değilim yani nasıl uygulayacağımı bilmiyorum biraz daha açarmısınız?

Makroları bilmiyorsanız bu kodları kullanamazsınız.

Kodların nasıl kullanıldığını hiç bilmeyen kişiye bunu tarif etmek o kadar zor.

Bu excel bilgi seviyenizle alakalı bir durum.

Formun makrolar bölümüne veya çeşitli kaynaklardan bunları öğrenmeniz gerekiyor.

Geri