• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Birden fazla formül

Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2010- TÜRKÇE
Kolay gelsin
Çalışma sayfasında bir hücreye birden fazla formül vermek istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim ?

aynı hücrede 12 tane aylara bölünmüş formul olacak misal ocak ayını işaretledğimde bir formük şubatta farklı bu bu şekilde gidecek
sanırım bu hücrenin başında ok işaret kutucuğu ile oluyor ama ben bilemiyorum yardımcı olabilirmisiniz?

Farklı çözümler önerebiliriz fakat konuyu daha iyi anlamak adına örnek dosya eklemeniz gerekiyor.

Sanirim istedigim degistirme butonu ile olacak
Fakat aradım taradim bulamadım
Bununla ilgili bir kac örnek verebilir misiniz

Örnek dosya eklerseniz çözüm yolları önerebiliriz.

denem

dosya ekledim ama benim denedğim şekilde eğer formülü cok uzayıp gidecek 12 ay için başka yollar var ise daha iyi olacak sanırım

Ekli dosyalar

Pardon ama eklediğiniz dosyada ne işlem yapılacak ben anlayamadım. Detaylıca örneklerseniz çözüm yolu önerebiliriz.

hocam bu bir örnekti ..
12 adet aylara bölünmüş dosyalarım var ve ben bu dosyalardaki bir hücreden veri alıyorum ayrı dosyaya ve bu hücreye bağlantı formülünü de her ay değiştiryorum.
örnek dosyada c13 hücresindeki formül misaldi d sütünunda bulunan butonu herhangi bir aya değiştirdiğimde misal "şubat dosyası " o dosyadaki veri alığım hücreye bağlantı oluşruacak

Anladığım kadarıyla kapalı dosyalardan dinamik bağlantı kurarak veri almak istiyorsunuz.

Bunun için DOLAYLI formülünü kullanmanız gerekir. Fakat bu fonksiyonda kapalı dosyalarda çalışmamaktadır. Her iki dosyada açıksa sonuç vermektedir.

Bu sebeple ya makro kullanmalısınız. Ya da 12 aylık verilerinizi bulunduğu dosyaları tek bir dosya içine alıp boş bir sayfada bunlara bağlantı oluşturmalısınız.

Yani hocam yine benim eklediğim dosyadaki gibi mi yapacağım?

Size iki öneri sundum. Tercihiniz ne yönde bilmiyorum. Eğer imkanınız varsa tek dosyada çalışmak size avantajlar sağlayacaktır. Yok ben dosyaları birleştiremem bu şekilde kullanmam gerekiyor derseniz makro ile çözüm aramalısınız.

hocam bağlantı forullerim aşağıdaki gibidir.
denedım ama hata veriyor acaba yanşış mı yapıyorum?
yaptığım formül:=EĞER(H1=1;(G3='[9 eylül 2013.xlsm]kasa kontrol'!$H$36))

[9 eylül 2013.xlsm]kasa kontrol'!$H$36
[10 ekim 2013.xlsm]kasa kontrol'!$H$36
[11 kasım 2013.xlsm]kasa kontrol'!$H$36
[12 aralık 2013.xlsm]kasa kontrol'!$H$36

Bu şekilde çözüm üretemeyiz. Ben size örnek dosya ekleyin diyorum. Siz neredeyse boş dosya ekleyip dosyam bu diyorsunuz. Çalışmanızın detaylarını sizler biliyorsunuz. Biz ise uzaktan ne demek istediğinizi yorumlayıp çözüm sunmaya çalışıyoruz. Konu boş yere uzayıp gidiyor.

orj dosya

hocam haklısınız cok uzattım hakkınzı helal edin benim bildiğimi sizden bilmenizi istedim gibi birşey oldu.

dosyamın bir kopyasını ekliyorum. yapmak istediğim g3 hücresine biraz önce attığım formulleri ay değiştirdikçe getirmek

Ekli dosyalar

Ekteki örnek dosyayı inceleyin.

Klasör içinde 12 aylık dosyalar hazırladım. ÖRNEK dosya içindeki ay değiştikçe G3 hücresi değişmektedir.

Sanıyorum kendi dosyanıza uyarlayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

ellerinize sağlık hocam 4 senedir sizden çok şeyler öğrendim .
dosyadaki
=ELEMAN(H1;'C:\DOCUME~1\muhasebe\LOCALS~1\Temp\Rar$DI00.188\[01.xls]Sayfa1'!$H$36;'C:

Formülü var ama anlayamadım o kadar baktım baktım çözümleyemedim;

hocam tamamdır yaptım .gözden kaçırmışım , çok teşekkür ederim

HOCAM Bir sorum olacak;
değerleri (değer1;değer2......) dosyaların hepisin açıp tek tek o hücreyi işaretlmemem mi gerekiyor?

Geri